07 Νοεμβρίου 2013

Σάλος στην Πάτρα: 34χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά 12χρονη, μέσω Skype

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας 34χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 34χρονος παρενοχλούσε σεξουαλικά, μέσω Skype, μία 12χρονη. Όλα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία που έκανε στις Αρχές η μητέρα της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο 34χρονος μέσω τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνομιλιών, ζητούσε να ενεργοποιήσει την κάμερα του Skype και να προβεί σε άσεμνες πράξεις.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο βουλεύματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, προέκυψε ότι κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού με τον οποίο επικοινωνούσε η ανήλικη, ήταν ο 34χρονος.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποίησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου στην Πάτρα.

Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι είναι ο κάτοχος του επίμαχου αριθμού κινητής τηλεφωνίας, καθώς και του λογαριασμού «skype» μέσω του οποίου συνομιλούσε με την ανήλικη.

Παράλληλα, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.