30 Νοεμβρίου 2013

ΦΩΤΟ: Βούλιαξε η Αθήνα από 500.000 διαδηλωτές... αν αθροίσεις όσα λένε οι ΧΑ και άπλυτοι

Αποκλεισμένο είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς σε εξέλιξη είναι συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει αντιφασιστικές οργανώσεις, αλλά και η Χρυσή Αυγή. Κλειστοί είναι από το μεσημέρι για αυτό το λόγο οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μονταστηράκι και Πανεπιστήμιο.
Οι αντιφασιστικές οργανώσεις είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία προς την Ομόνοια. Συμμετέχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών.

Την ίδια ώρα άρχισαν να συγκεντρώνονται άτομα στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιεί συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Η ΓΑΔΑ είχε ανακοινώσει πως δεν θα επιτραπεί να εξελιχθούν σε πορείες οι συγκεντρώσεις, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, αλλά επετράπη στους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια να κατευθυνθούν προς την Ομόνοια, καθώς δεν θα υπήρχε συνάντηση με τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, αργότερα περισσότερα από 1.000 άτομα σύμφωνα με το Βήμα κινήθηκαν προς τη Σταδίου, αλλά στο ύψος της οδού Αμερικής στήθηκε αστυνομικό μπλόκο με κλούβες προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση προς το Σύνταγμα.

Η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η λεωφόρος Αμαλίας από τη λεωφόρο Συγγρού και η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας έχουν κλείσει.











Φωτογραφίες: Eurokinissi