13 Νοεμβρίου 2013

BINTEO-Κόντρα Γεννηματά - Καμμένου για αμυντικές βιομηχανίες

Κόντρα στη Βουλή σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών στη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει ορισμένες ρυθμίσεις για την άμυνα της χώρας μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.

"Όλα αυτά δείχνουν ότι η βούληση της κυβέρνησης ουσιαστικά είναι να απεμπολήσει την ύπαρξη της αμυντικής βιομηχανίας. Εκτελώντας πιθανώς εντολές της τρόικα. Αλλά ουσιαστικά αποδυναμώνοντας τον εθνικό κορμό. Θέλουμε κ. υπουργέ να απαντήσετε με σαφήνεια. Τι θα κάνετε με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία; Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να προχωρήσει αυτή η πολιτική του κλεισίματος και θα προχωρήσουμε ακόμα και στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών", σημείωσε ο κ. Καμμένος.

"Σε καμιά περίπτωση ποτέ δεν έχω μιλήσει εγώ για κλείσιμο και για λουκέτο έστω και εν λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Παλεύω και παλεύουμε ως κυβέρνηση να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα, να μην χρειάζεται ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης να συνεισφέρει άλλο από το υστέρημά του για να μπορούν να συντηρηθούν", ήταν η απάντηση της κα Γεννηματά.

"Θλίβομαι για τον τρόπο που θελήσατε να την απαξιώσετε. Βέβαια ήταν ολοφάνερο ότι σας έχει ενοχλήσει και η επάρκεια και η πληρότητα αυτής της πρωτοβουλίας γιατί στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα. Ότι όταν μια κυβέρνηση δεν είναι δέσμια των επιλογών της τρόικα μπορεί να σχεδιάσει διαφορετικά. Και αυτό είναι το νόημα και το μήνυμα της τροπολογίας μας. Ότι είναι μια αντιμνημονιακή τροπολογία. Με τις δεσμεύσεις του μνημονίου δεν μπορείτε εσείς να κάνετε τέτοιες ρυθμίσεις νομοθετικές κα Γεννηματά", υπογράμμισε ο Θ. Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Υποβάλλατε πραγματικά στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή μια τροπολογία η οποία είναι γραμμένη στο πόδι και μέσω αυτής της τροπολογίας προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως η σωτηρία των ΕΑΣ. Θεωρώ όμως ότι είναι πραγματικά ανεύθυνο να στοιχηματίζει κανείς πολιτικά οφέλη σε βάρος εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου του προσωπικού της εταιρείας, της εθνικής οικονομίας και των συμφερόντων της Εθνικής Άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων. Και γι' αυτό δεν είναι απλώς άστοχη και νομοτεχνικά ανεπαρκής αλλά είναι πραγματικά επιβλαβής", ήταν η τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας.