07 Νοεμβρίου 2013

BINTEO: Ο ήρωας δημοσιογράφος αντιστάθηκε στις κατοχικές δυνάμεις... στο τέλος υποχώρησε γιατί "είχαν οπλοπολυβόλα"

[Το τι παπαριές λέει ο αναρχοάπλυτος που κοιμόταν μέσα στην ΕΡΤ (είχε και το σλίπινγκ μπαγκ μαζί του!) δεν περιγράφεται: "Μπήκαν τα ΜΑΤ στο στούντιο με οπλοπολυβόλα"!! Το μπαζούκα το είχαν αφήσει στο διάδρομο και το τάνκς ήταν στην αυλή...]

Ο Νίκος Τσιμπίδας ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που ακούστηκε μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ, πριν οι αστυνομικοί τον απομακρύνουν από τη θέση του, ξυπνώντας μνήμες άλλων «σκοτεινών» εποχών.


Όπως δήλωσε στην κάμερα της Ζούγκλας, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν να πλαγιοκοπούν το Ραδιομέγαρο. Μόλις μπήκαν μέσα, κάλεσαν τους πρώην εργαζομένους να απομακρυνθούν άμεσα. Στη συνέχεια ξεκίνησαν όροφο, όροφο τις έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων.

«Εμένα με βρήκε στον ραδιοθάλαμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μέσα στο στούντιο. Εκεί μπήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ, άνδρες της ΟΠΚΕ στάθηκαν στην πόρτα με τα όπλα τους και μου είπαν ότι θα πρέπει να περάσω έξω. Ρώτησα αν αυτό αποτελεί ρητή εντολή των αξιωματικών και είπε ότι αυτό είναι ρητή εντολή των αξιωματικών και θα πρέπει να τους ακολουθήσω. Ζήτησα να παραλάβω τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου το επέτρεψαν. Οδηγήθηκα συνοδεία στο περιπολικό και από εκεί στη ΓΑΔΑ. Εκεί κρατηθήκαμε για κάποιες ώρες και μετά μας άφησαν ελεύθερους χωρίς να μας απαγγείλουν κάποια κατηγορία», σημείωσε.

«Όσο κι αν έχει σκεφτεί κάποιος αυτή την στιγμή, δεν μπορεί να συγκριθεί με την ώρα που γίνεται αυτό. Η πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη απο οποιαδήποτε σκέψη. Δεν μπορώ να στο περιγράψω. Θέλω να ευχαριστήσω τους ακροατές που μας έστελναν κατά δεκάδες τα μηνύματα συμπαράστασης και τους συναδέλφους απο τους περιφερειακούς σταθμούς», απάντησε στην ερώτηση για το πως αισθάνεται που ήταν ο τελευταίος δημοσιογράφος που ακούστηκε μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ.