09 Νοεμβρίου 2013

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βάρος στην πλάτη του Αντώνη Σαμαρά

του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου

Οσο κι' αν εξηγείται λογικά αυτή την περίοδο ,το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να συγκρούεται με τον συνέταιρο της στην κυβέρνηση, που είναι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο λογικό ,αν όχι και αναμενόμενο,είναι να «στραβώνουν» τα πράγματα μπροστά σε υποθέσεις με έντονες οσμές σκανδάλου,συνδεόμενες με το κυβερνητικό παρελθόν αυτού του συνέταιρου.
Η υπόθεση που εφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον κ.Βαγγέλη Βενιζέλο και τον ανάγκασε να ζητά αγωνιωδώς την «κάλυψη» του πρωθυπουργού,έδειξε ότι πολύ δύσκολα ο κ.Αντ.Σαμαράς μπορεί να φέρει στην πλάτη του τα φορτία παλαιών «αμαρτιών» του κόμματος που σήμερα διοικεί ο κάποτε και υπουργός Αμυνας,νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του. Γι' αυτό και το θέμα πήρε στο ξεκίνημα του «φωτιά» από τον πυροβολισμό του «γαλάζιου» Δ.Αβραμόπουλου και όχι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση των υποβρυχίων έδειξε πόσο ευάλωτη είναι κατά βαθος η δικομματικής στήριξης,γαλαζοπράσινη,κυβέρνηση,με υπουργούς ,βουλευτές και στελεχη της ΝΔ να είναι πλέον απρόθυμοι να βαδίσουν χέρι-χέρι ,με μία ψυχή και ένα φρόνημα,με το κόμμα του κ.Βενιζέλου.Η προοπτική εκλογών εντείνει περισσότερο το πρόβλημα της συγκατοίκησης. Γι' αυτό και το κτύπημα που κατέφερε ο υπουγός Αμυνας,Δ.Αβραμόπουλος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ικανοποίησε ενα πλήθος «γαλάζιων» στελεχών,που από καιρό τώρα ζητούν τον τερματισμό αυτου του αναγκαστικού «γάμου».

Για την ώρα,ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σπάσει τη συγκατοίκηση.Αλλά,αν το ζήτημα παλαιότερων «αμαρτιών» του ΠΑΣΟΚ μεγαλώσει κάποια στιγμή προσεχώς,τότε ο κ.Σαμαράς θα βρεθεί ίσως υποχρεωμένος να πάρει αποφάσεις δύσκολες.

parapolitika.gr