07 Νοεμβρίου 2013

Τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση δυσπιστίας: Να πάρει μόνο λίγο τον πούλο


Δηλ. είναι τόσο μαλάκ@ς που ελπίζουν να βρεθούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα αυτοκαθαιρεθούν δηλ. θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση για να γίνουν εκλογές και να πάρουν τον πούλο...

Να εκμεταλλευτεί το γενικότερο κλίμα των ημερών επιχειρεί η Κουμουνδούρου με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης. Και κυρίως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...
πολλά μέλη της οποίας κυρίως παλιά στελέχη του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται έτοιμα για το οριστικό σχίσμα με τις επιλογές του Ευαγγ. Βενιζέλου.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το διαφαινόμενο ναυάγιο με την τρόικα και ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών μας και της επικοινωνιακής της τακτικής το προηγούμενο δίμηνο, αλλά και η αναταραχή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο τοπίο για την κυβέρνηση και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταθέσει η Κουμουνδούρου την εν λόγο πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Από την πλευρά τους κυβερνητικά στελέχη, σε μια πρώτη εκτίμηση, τονίζουν ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα «θα του γυρίσει μπούμεραγκ» γιατί σε μία πολύ δύσκολη για την κυβέρνηση στιγμή θα απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και θα συσπειρώσει τις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης την ώρα που τα μέλη τους ήταν στην κυριολεξία στα «κάγκελα».

Έτσι έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση μομφής
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μόλις επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Τέξας συνομίλησε τηλεφωνικά με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ. Αμέσως μετά συνεδρίασε εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε η συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου κατέληξε ομόφωνα σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι δεν πήγαινε άλλο η κατάσταση ούτε για την κοινωνία, ούτε για την οικονομία. Αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ σημειώνουν ότι τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας ενώ για την έφοδο των ΜΑΤ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απόφαση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης.