12 Νοεμβρίου 2013

Πετούν στα σκουπίδια τον όρκο του Ιπποκράτη: Θα φρικάρετε με τα στοιχεία για τα φακελάκια



Με λερναία Ύδρα μοιάζει η διαφθορά… Εκεί που πας να κόψεις ένα φακελάκι, ξεφυτρώνουν χιλιάδες φακελάκια!!! Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη για τους ασθενείς που στον πόνο τους επάνω αναγκάζονται είτε βεβιασμένα είτε όχι να χρηματίσουν γιατρούς και χειρουργούς με την ελπίδα ότι θα τύχουν καλύτερης και προσεκτικότερης μεταχείρισης και θα σωθούν από τα χειρότερα….


Πιο, συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων Ζ.Ζαχαρίου, από τους ασθενείς που ρωτήθηκαν το 73% αναγκάστηκε όπως είπε να το κάνει, το 22% το έκανε με την θέληση του, ενώ το 5% αρνήθηκε να απαντήσει!

Τα παίρνουν…. μαύρα οι λευκές ποδιές

Από τους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα και ομολόγησαν πως έδωσαν φακελάκι, το 24% είπε πως δεν πήρε απόδειξη, το 32 % απάντησε πως δεν πήρε απόδειξη αλλά είχε μια «εκπτωσούλα» στην κύρια χειρουργική επέμβαση, ενώ η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 35% είπε ότι πήρε απόδειξη αλλά με αυξημένη τιμή στην οποία δηλαδή προστέθηκε και ο φόρος! Ποιοι πήραν απόδειξη για αυτό ακριβώς το ποσό που έδωσαν; μόλις οι 9 στους 100!!!

Έκοψαν τον γιατρό λόγω κρίσης

«Στην Ελλάδα έχουμε κόψει τις δαπάνες για την υγεία περισσότερο από ότι επιτρέπεται και στην φαρμακευτική δαπάνη και στις δαπάνες για εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Υπάρχουν ασθενείς που έχουν κόψει τον γιατρό, γιατί δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν» τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λ.Λιαρόπουλος.

Τα χειρότερα έρχονται

Την καρδιά μας όμως έρχονται να μαυρίσουν ακόμη περισσότερο οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας Κ .Φρουζής πως «οι συζητήσεις με την τρόικα για την υγεία, οδηγούν σε τραγική απαισιοδοξία, ανασφάλεια και καχυποψία».

Βροχή καταγγελιών

Το φακελάκι ζει και βασιλεύει όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα. Στο site edosafakelaki.gr που έχει δημιουργηθεί για την επαγρύπνηση και την προστασία των Ελλήνων από φαινόμενα διαφθοράς, οι καταγγελίες για γιατρούς που χρηματίζονται πέφτουν βροχή! Το star.gr ξεχώρισε κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζει:

«Έχω πέτρες στην χολή λογω εγκυμοσύνης (τουλάχιστον έτσι μου λένε οι περισσότεροι γιατροί). Αποφάσισα να επισκεφτώ έναν γιατρό σε ένα δημόσιο νοσοκομείο δεν πίστευα στα αυτιά μου για την τιμή της επέμβασης (λαπαροσκόπηση). 1500 Ευρώ το λιγότερο Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια αισχροκερδια. Περιττο να πω πως ο γιατρός είχε ύφος 100 καρδινάλιων λογω του οτι είναι καλός .Η απελπισία ήταν τόσο μεγάλη που με έκανε να κλαίω για ώρα. Πρέπει να σταματήσει αυτό το χάος. Είναι απαράδεκτο να μας ζητούν τέτοια ποσά. Εμείς οι άνεργοι δηλαδή να πάμε να πνιγούμε; Δεν θα ευχηθώ να συμβεί στα παιδιά τους αλλά η θεια δίκη να δει αυτή την αδικία και να τους τιμωρήσει....»

«Επισκεπτόμενη η μητέρα μου (75 ετών) το Οφθαλμιατρείο Αθηνών για να κάνει έλεγχο στο μάτι προκειμένου να κάνει εγχείρηση καταρράκτη, αφού πρώτα της κλείνουν απόγευμα ραντεβού χωρίς να την ενημερώσουν ότι πρέπει να πληρώσει, μόλις ενημερώνεται ο γιατρός ότι η εγχείρηση θα πρέπει να γίνει με τον ΕΟΠΥΥ άρχισαν τα παρατράγουδα. Της ανακοινώνει υποτιμητικά και με παντελή έλλειψη σεβασμού προς την ηλικία της ότι "εγώ δεν μπορώ να σας χειρουργήσω χωρίς χρήματα" και ότι "δεν ξέρω αν έχω ραντεβού" και "από που με βρήκατε" και "πάρτε την ερχόμενη εβδομάδα να δω αν έχω ραντεβού" - ενώ κανονικά έπρεπε να της το κλείσει το ραντεβού για το χειρουργείο εκείνη την στιγμή - και ξεστομίζοντας διάφορες ατάκες που δεν τιμούν το λειτούργημα που κάνει την ξεπέταξε ! Είναι απαράδεκτο και 100% στημένο ότι εξετάζουν ένα άνθρωπο 75 χρονών χωρίς την παρουσία συνοδού - λες και κάνουν καμιά εγχείρηση ανοικτής καρδιάς - προκειμένου να τους μπουρδουκλώνουν, να τους κάνουν να ντρέπονται γι'αυτά που τους λένε με τον τρόπο που τους τα λένε και τέλος να τους φέρνουν στα μέτρα προκειμένου να πάρουν 300 ψωροευρώ (δεν είμαι σίγουρη για το ποσό αλλά τόσο φαντάζομαι ότι θα ζήταγε) και να ικανοποιήσουν τον ψωροεγωισμό τους ότι τα "τσεπώσανε". Μετά από όλο αυτό το ρεζιλίκι προτιμώ να τα δώσω στον ιδιώτη παρά σ'αυτόν τον χαραμοφάη που εκμεταλλευόμενος τον εξοπλισμό που του προσφέρει το κράτος εκτός του ότι βγάζει "μαύρα" λεφτά στις πλάτες όλων μας ρεζιλεύει ανθρώπους που μπορεί να ήταν και γονείς του ! Θα πρέπει να σας αναφέρω ότι προ ενός χρόνου που είχαμε κάνει πάλι εγχείρηση καταρράκτη στο άλλο μάτι στο ίδιο Νοσοκομείο έγινε επανάληψη της ίδιας ιστορίας αλλά πιστεύαμε "οι βλάκες" ότι στο μεσοδιάστημα κάτι θα είχε αλλάξει!»

«Τον Φεβρουάριο του 2012 μια πολύ καλή φίλη διαγνώστηκε με καρκίνο γεννητικών οργάνων και κατελήφθη από πανικό! Μια επίσης καλή και κοινή φίλη της συστησε τον γυναικολόγο της ως το πλέον κατάλληλο άτομο για να κάνει την επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο φυσικά! Συγκεκριμένα στο Αρεταιειον!! Ο γυναικολόγος την τρομοκράτησε τόσο πολύ, την έπεισε ότι πρέπει να σπεύσει διότι κινδυνεύει η ζωή της και της ζήτησε ευθαρσώς 2500 ευρώ και μάλιστα από τη στιγμή που ήξερε ότι η κοπέλα δεν τα είχε και ο μηνιαίος μισθός της ήταν 700 ευρώ το μήνα. Κι όμως μέσα στη σύγχυση και τον πανικό της έψαξε και τα βρήκε και τα έδωσε πριν καν μπει στο χειρουργείο! Είναι απάνθρωπος και ανάλγητος ! να τα δώσει όλα στους συναδέλφους τους γιατρούς του εύχομαι»

«Ντροπή και αίσχος στους γιατρούς. δεν έχω να πω τίποτα. Γνωστός μου πήγε τον πατερά του στο νοσοκομείο γιατί είχε πρόβλημα με την καρδιά του και ο γιατρός του ζήτησε 800 ευρώ για να κάνει το μπαλονάκι»

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου
star.gr