26 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Μοιράζει πόνο ο Άδωνις-Τσίπρας: "Ο καταλληλότερος για να διαλύσει την υγεία είναι ο Γεωργιάδης"

«Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο καλύτερος υπουργός που θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει την Υγεία. Δεν υπάρχει καλύτερος», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με  την τροπολογία για το φάρμακο και τη φαρμακευτική πολιτική της χώρας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



 Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε όργιο διαπλοκής

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα του φαρμάκου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικης δαπάνης.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι το κόμμα του εξυπηρετεί συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, χαρακτήρισε τον Άδωνη Γεωργιάδη… τον καλύτερο υπουργό για να καταστραφεί ο χώρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ έκανε λόγο για “παιχνιδάκια” από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα:

“Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας δεν μπορουν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία του ελληνικού λαού. Στο θέμα του φαρμάκου, να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια.

Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία. Ο μεγάλος κίνδυνος και η μεγάλη αγωνία μας είναι η επάρκεια σε φάρμακο και η δυνατότητα όλου του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε φθηνό, ποιοτικά ελεγχόμενο φάρμακο. Ο κίνδυνος δεν είναι δυνητικός.

Όταν κινδυνεύει η ζωή τόσου μεγάλου μέρους του πληθυσμού, κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις λέξεις. Μείωση της δημόσιας ή της ιδιωτικής δαπάνης; Για ποια μείωση μιλάει ο υπουργός; Η τροπολογία αφορά τη μείωση της δημόσιας και όχι της ιδιωτικής δαπάνης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με το που ανέλαβε υπουργός, αύξησε τις τιμές σε 265 φάρμακα τον προηγούμενο Αύγουστο. Και έρχεται τώρα με μία τροπολογία, που μιλάει και μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, όχι της ιδιωτικής, να μειώσει τις τιμές όχι στο σύνολο των φαρμάκων, αλλά σε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό. Αυτό υποκρύπτει δυνητικά την πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις εν λόγω εταιρείες και των υπουργών.

Η επίμαχη τροπολογία ούτε τη δημόσια υγεία υπηρετεί, ούτε τον πολίτη.  Ο κ. Γεωργιάδης έχει χάσει τον έλεγχο, για αυτό και εγώ ήρθα σήμερα εδώ για να του δώσω τα εύσημα. Είναι ο καλύτερος υπουργός για μία κυβέρνηση που θέλει να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Την κάνει τη δουλειά του καταπληκτικά.

Αν η κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμείνει στην κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας δίχως διάλογο, δίχως διαβούλευση, σημαίνει ότι μόνος στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος ο ίδιος για τους κινδύνους που θα προκαλέσει η απόφασή του για τη δημόσια υγεία.  Εμείς δεν δινουμε διαπιστευτήρια σε κανέναν, ούτε διαγωνίσματα στα τηλεπαράθυρα.

Οι προτάσεις μας είναι διαυγείς. Κριτής μας είναι ο λαός.  Καλούμε τον κ. Γεωργιάδη να αποσύρει την τροπολογία.

Ο κόσμος βιώνει μία σκληρή πραγματικότητα. Εμείς σήμερα ήρθαμε να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν ήρθαμε να πούμε ατάκες, σας έκανα ανάλυση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ακολουθήσει τη μνημονιακή επιταγή και να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα όργιο διαπλοκής. Να αρχίσουμε να κάνουμε εξεταστικές επιτροπές για όλα; Να αρχίσουμε.  Έχουμε 4 υποβρύχια που σαπίζουν επειδή μας έφεραν έναν ψευδοεπενδυτή και επειδή ζητάμε το αυτονόητο, να γίνει εξεταστική επιτροπή, μας κατηγορούν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους.

Αυτή η τακτική είναι αστεία.  Ειμαστε ανοιχτοί να αντιπαραβάλλουμε τα δισεκατομμύρια της διαπλοκής με τα 3.500 ευρώ που παίρνει διαφήμιση ο ρ/σ Στο Κόκκινο”.

Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας του κόμματος, Νίκος Μανιός.