27 Νοεμβρίου 2013

Δωρεά από τη Γερμανία τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων

Τελετή παράδοσης - παραλαβής, τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων, δωρεά του Ινστιτούτου της Πυροσβεστικής του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας (Μίνστερ Γερμανίας) στο Πυροσβεστικό Σώμα πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη, του γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ και του Αρχηγού του Σώματος Βασιλείου Παπαγεωργίου.

Στην ομιλία του ο γερμανός πρέσβης ανέφερε: «Το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα παράγει εξαιρετικό έργο, ειδικά την περίοδο των ετήσιων δασικών πυρκαγιών. Αυτό το έργο επιθυμούμε να το στηρίξουμε πρακτικά στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της ελληνογερμανικής εταιρικής σχέσης μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας, μέσω συνεργασιών στον τομέα της κατάρτισης, αλλά και με την παράδοση αυτών των οχημάτων».

Από τη πλευρά τους ο κ. Γεωργιάδης και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής ευχαρίστησαν για τη δωρεά και για τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, ενώ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι θα αξιοποιηθεί αυτή η προσφορά με τον αποτελεσματικότερο δυνατόν τρόπο.

Σε ανακοίνωση της η πρεσβεία της Γερμανίας σημειώνει πως «η ελληνογερμανική εταιρική σχέση βασίζεται σε μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του τότε έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου από το έτος 2010 και στοχεύει στην ενισχυμένη διμερή συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό ελληνικά και γερμανικά υπουργεία συνεργάζονται άμεσα και στενά, μεταξύ άλλων στους τομείς της υγείας, της οικονομικής ανάκαμψης, του τουρισμού, της έρευνας, της εκπαίδευσης, της αγοράς εργασίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Αναφέρει ακόμη ότι «στον τομέα της πολιτικής προστασίας για παράδειγμα, υπήρξε την άνοιξη του 2013 συνδρομή στην εκπαίδευση ελλήνων χειριστών πυροσβεστικών αεροσκαφών με την υποστήριξη εκπαιδευτών από τη Γερμανία. Σκοπός είναι, μελλοντικά η συνεργασία μεταξύ ελληνικού και γερμανικού Πυροσβεστικού Σώματος να εντατικοποιηθεί. Έτσι για την άνοιξη του 2014 έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή ενός ελληνογερμανικού εργαστηρίου για την καταπολέμηση φυσικών καταστροφών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα».

ΤΟ ΒΗΜΑ