04 Νοεμβρίου 2013

Ο νέος κάλυκας, τα βίντεο και η μηχανή «δείχνουν» τους δράστες της εκτέλεσης

Ο εντοπισμός ενός ακόμη κάλυκα, του 13ου, στο σημείο όπου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όπου οι δύο δράστες δολοφόνησαν εν ψυχρώ δυο μέλη της Χρυσής Αυγής και τραυμάτισαν σοβαρά άλλον έναν μπορεί να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα στην υπόθεση.


Παράλληλα στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής έχει μεταφερθεί η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και στις επόμενες ώρες αναμένονται και τα αποτελέσματα για το αν θα βρεθεί γενετικό υλικό των εκτελεστών του Μάνου Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη.

Σε 7 δευτερόλεπτα εκτέλεσαν τα θύματα τους

Το βίντεο ντοκουμέντο όπου έχει καταγραφεί καρέ καρέ η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο εξετάζεται από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ο δράστης που φορούσε καπέλο τζόκεϊ, χρειάστηκε μόλις 7 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει τα θύματά του. Οι δυο πρώτοι πυροβολισμοί προς τους τέσσερις άνδρες που βρίσκονταν μπροστά στην καφετέρια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έπεσαν από απόσταση 15 μέτρων αναφέρει το δημοσίευμα. Η μια από τις σφαίρες τραυμάτισε τον Αλέξανδρο Γέροντα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας.

Εκείνος, τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές, αλλά δεν τον τραυμάτισε. Ούτε και τον κυνήγησε όμως. «Φασίστες ήρθαμε» φέρεται να είπε σε άπταιστα ελληνικά ο δράστης στα θύματά του σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα Στράφηκε στο μέρος του 27χρονου Γιώργου Φουντούλη και του 22χρονου Μάνου Καπελώνη και τους πυροβόλησε. Δυο σφαίρες για τον έναν και δυο για τον άλλο. Ο ένας από τους δυο στεκόταν όρθιος καθώς ο δράστης πυροβολούσε τον άλλο. Φέρεται να έβαλε τα χέρια του στο πρόσωπό του για να προφυλαχθεί.

Ο οδηγός της μηχανής και οι συνεργοί

Την ώρα που ο δράστης έδωσε τη διπλή χαριστική βολή στα θύματά του εμφανίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλάνο του βίντεο ο συνεργός του δράστη, ο άνδρας που οδηγούσε τη μηχανή. Φορούσε κράνος και κρατούσε στο χέρι του ένα πιστόλι.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται και στην εξέταση της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπήρξε και ομάδα υποστήριξης με τουλάχιστον δύο άτομα να παραλαμβάνουν με αυτοκίνητο τους δράστες από το σημείο που παράτησαν τη μηχανή.

Οπως ήταν αναμενόμενο η αντιτρομοκρατική έχει εξαπολύσει νέο κυνηγητό για τον εντοπισμό του οχήματος με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαφυγή των δραστών.

Ανασύσταση της νεο – τρομοκρατίας βλέπει η Αντιτρομοκρατική

Η απίστευτη σκληρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, η ψυχραιμία του εκτελεστή και το καλά οργανωμένο σχέδιο διαφυγής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει ξανά τέτοιο χτύπημα.

Παρά το γεγονός ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είχε σιγήσει για περίπου τρία χρόνια, έπειτα από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, οι Αρχές βλέπουν κοινά στοιχεία στην επίθεση στο Νέο Ηράκλειο τόσο με την περίπτωση Γκιόλια, όσο και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.

Εικάζεται ότι υπάρχουν ένα με δύο άτομα που πέρασαν στο σκοτάδι την τελευταία περίοδο, κατάφεραν να ανασυνταχθούν και ενδεχομένως να κάνουν τη δυναμική επανεμφάνισή τους όχι απαραίτητα ως «Σέχτα», αλλά ίσως και ως μια οργάνωση με νέο όνομα.

Η οργάνωση, άλλωστε, είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τον οπλισμό της στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και πιστόλια τύπου Zastava σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή.

Οι 3 + 1 καταθέσεις κλειδιά για τη δολοφονία

Σε τρεις μαρτυρίες βασίζεται η Αντιτρομοκρατική για να αντλήσει πολύτιμα στοιχεία που θα συμβάλουν καθοριστικά στην πορεία των ερευνών για τη διπλή εκτέλεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σημειωτέον ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συλλέξει περισσότερες από 30 καταθέσεις μαρτύρων, αλλά εκείνες δύο ανδρών και μιας γυναίκας θεωρούνται οι πιο βασικές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ωστόσο, περισσότερα αναμένει η αντιτρομοκρατική από την εξέταση του τέταρτου μέλους της Χρυσής Αυγής που γλίτωσε από την επίθεση.

Το άτομο έχει μεν μιλήσει με τους αστυνομικούς, αλλά όχι σε επίσημο επίπεδο, καθώς είναι ακόμη σοκαρισμένος, ενώ και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούν να τον πιέσουν.

Η κατάθεσή του, πάντως, κρίνεται ως η πιο σημαντική καθώς ενδεχομένως το άτομο αυτό να έχει δει το πρόσωπο του εκτελεστή ή να μπορέσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του.

iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/128946#ixzz2jezFQdFw