04 Νοεμβρίου 2013

Αλληλέγγυος με τον «χρυσαυγίτη» Βαλλιανάτο, ο Τατσόπουλος

Αλληλέγγυος προς τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο εμφανίστηκε, μέσω του αγαπημένου του facebook, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος.

Σημειωτέον ότι ο Βαλλιανάτος έχει ακούσει, τα τελευταία 24ωρα, τα.. εξ αμάξης στα social media, διότι αντιδρώντας στη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, είχε γράψει στο facebook πως...
«είμαστε, δυστυχώς, όλοι χρυσαυγίτες», όπως παλιότερα είχε γράψει «απόψει είμαστε όλοι ΚΚΕ» όταν τις είχαν αρπάξει οι ΚΚΕδες στο Πέραμα.

Όμως, ο Τατσόπουλος κάνει μία… ιστορική αναδρομή της συγκεκριμένης φράσης και στέκεται στο πλευρό του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, λέγοντας τα εξής:

«Δεν μου είναι εύκολο να γράψω για τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο -ειδικά σε ένα μέσον που, τον τελευταίο καιρό, τείνει συστηματικά ν’ αντικαταστήσει την επικοινωνία με το λιντσάρισμα. Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο τον Γρηγόρη δεν χρειάζονται τις δικές μου διευκρινήσεις -πιο εύγλωττα άλλωστε είναι τα ίδια τα χρυσαυγίτικα μέσα, έντυπα και ηλεκτρονικά, που τον χλευάζουν, τον απειλούν και τον καθυβρίζουν χρόνια τώρα με ασυγκράτητη μανία. Ο Γρηγόρης είναι εχθρός των φασιστών -και οι φασίστες το ξέρουν. Η επίμαχη φράση του “Απόψε είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες” δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ακόμη παραλλαγή της κλασικής πια φράσης του Τζον Κένεντι “Είμαστε όλοι Βερολινέζοι”, τον καιρό που υψωνόταν το Τείχος του Βερολίνου, όπως το “Είμαστε όλοι Αμερικανοί” την 11η Σεπτεμβρίου ή το “Είμαστε όλοι Αφγανοί”, όταν ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Αφγανιστάν. Η φράση δεν μπορεί ν’ αποκοπεί από τη ρίζα της και να της αποδοθεί ένα κυριολεκτικό νόημα που δεν έχει -και ποτέ δεν είχε. Αλλά τι κάθομαι και λέω; Οι Εισαγγελείς της Μιας Φράσης ξέρουν καλύτερα. Μπροστά τους τύφλα να ‘χουν οι Συνήγοροι της Μιας Ζωής».