05 Νοεμβρίου 2013

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη έκανε η Τουρκία! Απογορεύτηκαν τα...τατουαζ!!

Φετβά με την οποία ανακοινώνεται ότι τα τατουάζ δεν είναι σύμφωνα με το Ισλάμ, εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, προσθέτοντας επίσης ότι επιτρέπονται τα μακριά μαλλιά στους άνδρες, όχι όμως τα σκουλαρίκια.

«Όπως τα τατουάζ είναι επιβλαβή για τη υγεία, για τον ίδιο λόγο απαγορεύονται και από το Ισλάμ» σύμφωνα με την επιτροπή του σώματος των Θρησκευτικών Υποθέσεων, απαντώντας σε ερώτηση για το αν επιτρέπονται τα τατουάζ.

«Στο Ισλάμ, η εστίαση της προσοχής στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου, καθώς και η οποιαδήποτε αλλαγή στο σχήμα και τη μορφή του σώματος που δίνεται από τη γέννηση, θεωρείται ως μετάλλαξη της δημιουργίας, γι' αυτό και απαγορεύεται» δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι ο Προφήτης Μωάμεθ είχε πει πως όσοι αλλάζουν την εμφάνιση που είχαν από τη γέννησή τους, απομακρύνονται από το έλεος και τη χάρη του Θεού.

«Ως εκ τούτου, η απεικόνιση οποιοδήποτε συμβόλου με τη μορφή του τατουάζ δεν είναι αποδεκτή» καταλήγει.

Επιτρέπονται τα μακριά μαλλιά στους άνδρες, όχι όμως τα σκουλαρίκια

Η Γενική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων διευκρίνισε επίσης ότι το Ισλάμ αποδοκιμάζει τα σκουλαρίκια καθώς και οποιοδήποτε κόσμημα τέτοιου είδους στους άνδρες.

«Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μείνουν μακριά από τη χρήση κοσμημάτων που είναι κατάλληλα για γυναίκες, γιατί ο προφήτης μας διέταξε: Οι άνδρες που προσπαθούν να μοιάζουν στις γυναίκες και οι γυναίκες που προσπαθούν να μοιάζουν στους άνδρες είναι ενάντια στο έλεος και τη χάρη του Θεού» ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί «mekruh» δηλαδή «σχεδόν παράνομο».

Ωστόσο, η ανακοίνωση ανέφερε πως τα μακριά μαλλιά στους άνδρες δεν θεωρούνται παράνομη πράξη, εφόσον είναι καθαρά.

e-go.gr
www.greekalert.com/2013/11/blog-post_7394.html