05 Νοεμβρίου 2013

Μοιάζουν οι δολοφονίες Αγίας Νάπας και Νέου Ηρακλείου;

Η ταχύτητα, η ψυχραιμία και ο τρόπος δράσης του εκτελεστή στο Νέο Ηράκλειο κάνει τους αστυνομικούς να ανοίγουν το φάκελο της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα με θύματα τους σωματοφύλακες ενός Κύπριου επιχειρηματία για να συγκρίνουν τα στοιχεία με αυτά της επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο εκτελεστής στην Κύπρο χτύπησε τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα άδειασε ένα πιστόλι τύπου γκλοκ πάνω στους τρεις Κύπριους και τους δύο Ρουμάνους φρουρούς που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Ο δράστης της δολοφονίας που παραμένει ασύλληπτος περίμενε τα θύματα του σε έναν δρόμο κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Όταν πλησίασε το αυτοκίνητο με τους σωματοφύλακες πλησίασε ψύχραιμος και τους εκτέλεσε. Σύμφωνα με τις Αρχές το συμβόλαιο θανάτου είχε κλειστεί για 30.000 ευρώ. Η ταχύτητα με την οποία πυροβολούσε τότε ο δράστης μοιάζει πολύ με αυτή του εκτελεστή του Νέου Ηρακλείου καθώς στην Αγία Νάπα έπεσαν μέσα σε 10 δευτερόλεπτα 14 σφαίρες, εκ των οποίων οι 13 βρήκαν τα θύματα, ενώ στην περίπτωση του Ν. Ηρακλείου, ο δολοφόνος πυροβόλησε 12 φορές μέσα σε 7 δευτερόλεπτα.

Στην περίπτωση της Κύπρου οι δράστες ένας 29χρονος και ένας 41χρονος συνελήφθησαν λίγες ημέρες αργότερα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις Αρχές ο δολοφόνος είναι αντιεξουσιαστής και μάλιστα είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2011 σε επεισόδια στη Βασ. Σοφίας.

Ο συνεργός του εκτελεστή στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Κύπρο έχοντας την εντύπωση ότι θα συμμετείχε στη μεταφορά κοκαΐνης και πλαστών χαρτονομισμάτων. "Λίγο πριν από την επίθεση ο συνεργός μου είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και θυμάμαι ότι οι κόρες των ματιών του ήταν διεσταλμένες. Εγώ ήμουν οδηγός στο όχημα που χρησιμοποιήσαμε εκείνο το βράδυ. Όταν γύρισε στο αυτοκίνητο δεν μου είπε τίποτα για τους φόνους. Πήγαμε στο ξενοδοχείο και κοιμηθήκαμε κανονικά. Την επόμενη ημέρα έφυγε με το αεροπλάνο και μου άφησε 250 ευρώ. Τον είδα μετά από 4 ημέρες στην Αθήνα, του είπα για τους φόνους και μου είπε ξέχνα το. Δεν λέμε τίποτα πλέον γι΄ αυτό.", υποστήριξε ο συνεργός του εκτελεστή της Κύπρου.

Το μακελειό στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο, είχε αποκαλύψει για μία ακόμη φορά τις διασυνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ της τρομοκρατίας και του χώρου των αντιεξουσιαστών, με κυκλώματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Τότε η αστυνομία είχε ερευνήσει αν ο 29χρονος Έλληνας εκτελεστής είχε σχέση και με άλλες δολοφονίες που είχαν αποδοθεί σε ανθρώπους του υποκόσμου, αλλά και με τα τρομοκρατικά χτυπήματα όπως οι άγριες δολοφονίες του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

megatv.gr