08 Νοεμβρίου 2013

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο Καρχιδάκης... Γιατί όμως; Τι φοβάται και δεν απολογήθηκε αμέσως;

Απολογήθηκε την Παρασκευή στον ανακριτή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο κ. Καρχιμάκης ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.


Είχε προηγηθεί έφοδος στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ.

Ο κ. Καρχιμάκης κλήθηκε να απολογηθεί, στον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία για τις δύο παραπάνω υποθέσεις.

Η κλήση του ανακριτή προς τον κ. Καρχιμάκη,, αφορά σκέλος της υπόθεσης και όχι τη βασική δικογραφία και σχετίζεται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου, που αφορά μυστικά της Πολιτείας.

Ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται μία υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία έχει ήδη απολογηθεί και με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη (η κατηγορούμενη φέρεται να έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται).

Η υπόθεση της κλήσης του κ. Καρχιμάκη αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε βάσει αναφοράς υπαλλήλου της ΕΥΠ που περιέχεται στη δικογραφία, από την οποία φαίνεται να προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κατηγορουμένη τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον πρώην υπουργό.

news247.gr