27 Νοεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Τώρα ο κ. Τσίπρας μπορεί «με ένα νόμο και ένα άρθρο» να ξαναυξήσει τα κέρδη των συμφερόντων

Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ  κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα φάρμακα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεφύγει από το «κάδρο» της υπεράσπισης των υψηλών τιμών στα φάρμακα και των συμφερόντων που ωφελούνται, παρατήρησε και το ΠΑΣΟΚ. Τι τους απάντησε η Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Τσίπρας έμεινε πλέον μόνος στον σκοτεινό δρόμο των συμφερόντων, ενάντια στον λαό, καθώς αυτή τη φορά δεν τον ακολούθησε ούτε καν η Χρυσή Αυγή που συστηματικά ψηφίζουν μαζί», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου, «ευτυχώς όμως για το λαό και δυστυχώς για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της τιμής 12.000 φαρμάκων είναι πλέον γεγονός».

Το μόνο που μένει, πια, στον κ. Τσίπρα είναι να υποσχεθεί στα συμφέροντα που εξυπηρετεί ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα αυξήσει και πάλι τα κέρδη τους εις βάρος του ελληνικού λαού, κατέληξε στη δηλωσή του για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβερνητικος εκπρόσωπος.

Για θλιβερή εικόνα που δημιούργησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή μίλησε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας  πως η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  καταψήφισε τη μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα, μένοντας «πιστός στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων» και όχι του λαού και των ασφαλιστικών ταμείων.

 Όσο για τον κ. Τσίπρα, επισημαίνεται ότι όχι μόνο δεν μίλησε όπως προανήγγειλαν χθες στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έσπευσε να ψηφίσει και να αποχωρήσει, προσδοκώντας «να μην μπει στο "κάδρο"». «Δεν μπορεί όμως ο κ. Τσίπρας να ξεφύγει από το "κάδρο" της υπεράσπισης των υψηλών τιμών στα φάρμακα και συμφερόντων που ωφελούνται. Αυτή η εικόνα θα τον κυνηγά πάντα», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ του Κινήματος, γιατί οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση.

«Θα συνιστούσαμε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του πρώτα να τολμήσει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και μετά να ασχοληθεί με το πότε αποφασίζει να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» απάντησε η Κουνδούρου και παράλληλα τον καλεί να συμβουλευτεί τον πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Λιντζέρη, σχετικά με το πόσα φάρμακα αφορά η τροπολογία. Αυτά δεν είναι ούτε 6000, ούτε 12000, αλλά 100, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.