11 Νοεμβρίου 2013

Δεν μπορεί να κουκουλωθεί το χθεσινό ρεζίλι-Σταθάκης: Η συγκέντρωσή μας στο Σύνταγμα δεν ήταν μεγάλη

«Η συγκέντρωση ήταν αξιοπρεπής. Δεν ήταν μεγάλη, όπως θα θέλαμε. Αυτό είναι μια πραγματικότητα», τόνισε μιλώντας το πρωί στον Βήμα Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή χθες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

«Είναι μια κοινωνία που βρίσκεται αποκαμωμένη μετά από μία τριετία δραματικών επιπτώσεων. Ας μη γελιόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας αυτοματισμός. Το 1/3 της κοινωνίας βιώνει αυτό που ονομάζουμε ανθρωπιστική κρίση και κινητοποιείται με κάποιο αυτοματισμό. Είναι μια κοινωνία πάρα πολύ κουρασμένη, σε πολλά επίπεδα, για να έχει μια αυτόματη μορφή κινητοποίησης» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Προχώρησε επίσης στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση διαθέτει πλέον οριακή πλειοψηφία και έκανε λόγο για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που θα είναι ορόσημο καθώς «θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση».
Υποστήριξε ο κ. Σταθάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε μια σημαντική συζήτηση που όφειλε να γίνει σε μια κρίσιμη στιγμή για το σχεδιασμό της κυβέρνησης στο μείζον ζήτημα του οικονομικού σχεδιασμού της χώρας και μια εικόνα αντιπαράθεσης σε μια πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζει χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση».