14 Νοεμβρίου 2013

Αναθέσεις και προχειρότητα στη «ΔΤ» του Π.Καψή

Ένα ωραίο πάρτι με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς, ανάλογους με αυτούς που έστηναν τα διευθυντήρια της ΕΡΤ τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, κάνει και η ομάδα Καψή στη «ΔΤ». Καθημερινά οι «πληροφορικάριοι» της Διαύγειας δεν προλαβαίνουν να αναρτούν κοστολόγια για τον μεταβατικό φορέα με κόστη που δεν δικαιολογούνται για τέτοια προχειρότητα με απευθείας αναθέσεις με άλλοθι την πλέον συμφέρουσα προσφορά. Η πιο πρόσφατη απόφαση σχετίζεται με τη διενέργεια διαπραγματεύσεων για την ανάθεση της υπηρεσίας καταγραφής των στοιχείων του ενεργητικού της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε., που βρίσκονται στο κτήριο της Λ. Μεσογείων 432.

Οι διαπραγματεύσεις θα διενεργηθούν αντί 105.000 ευρώ με την εταιρεία Ορκωτών Λογιστών «Gran Thornton Α.Ε.», η οποία είχε πραγματοποιήσει την καταγραφή των παγίων της ΕΡΤ Α.Ε. το 2005, είχε ορισθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της ΕΡΤ Α.Ε. ως ελεγκτική εταιρεία για τα έτη 2011 και 2012 και έχει ήδη ολοκληρώσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε. στις εγκαταστάσεις της Λ. Μεσογείων 136, της Μουρούζη 16 & Ρηγίλλης 2-4 καθώς και της αποθήκης επί της Λ. Ραδιοφωνίας 50 στο Ίλιον, στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών (Λ. Πειραιώς & Κολωνού 2, Αθήνα, γραφείο 111).

Τα παραδοτέα θα είναι λίστες με τα καταγραφέντα περιουσιακά στοιχεία ανά χώρο καταγραφής, στις οποίες θα υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των Επιτροπών καταγραφής του Υπουργείου Οικονομικών, όπως αυτές ορίστηκαν αρμοδίως. Στις λίστες καταγραφής θα γίνεται αναλυτική περιγραφή κάθε παγίου η οποία θα περιλαμβάνει και σειριακούς αριθμούς, όπου αυτό καταστεί δυνατό.

Με άλλη απόφαση εγκρίνεται η παραχώρηση ακινήτων στη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση

(Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ. Α.Ε.)» ενώ με τρίτη ανατίθεται η δημιουργία διαφημιστικών εντύπων των ταινιών μικρού μήκους για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με απ’ ευθείας ανάθεση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω χαμηλότερης τιμής, στην εταιρεία με την επωνυμία «ΔΑΝΙΗΛ

ΠΕΤΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», συνολικής δαπάνης 1.580 ευρώ. Με μια τέταρτη απόφαση ανατίθεται η παροχή της διαφημιστικής προβολής Τηλεοπτικών εκπομπών, Ραδιοφωνικών Προγραμμάτων και Διαδικτυακού ιστοτόπου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην BUSYBUILDING ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΖΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, συνολικής δαπάνης 16.000 ευρώ για ένα τρίμηνο. Με έτερη απόφαση ανατίθεται η προμήθεια υπηρεσιών δικτύου διανομής περιεχομένου (Content Delivery

streaming) και ο εξοπλισμός που προσφέρεται μαζί με τις παραπάνω υπηρεσίες, στην Gloman A.E. αντί 6.000 ευρώ.

Η άμεση αναγκαιότητα συνίσταται στο γεγονός ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, λόγω της έλλειψης των ανωτέρω αναφερόμενων υπηρεσιών, επιβαρύνεται με πρόστιμο, ως μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων της, για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα (Champions League) που δεν μεταδίδεται διαδικτυακά.

Εγκρίνεται λοιπόν η απ’ ευθείας ανάθεση της προμήθειας υπηρεσιών δικτύου διανομής

περιεχομένου CDN (Content Delivery Network Site Acceleration, streaming για ήχο και εικόνα)

για τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία περιλαμβάνει:

• CDN Site Acceleration για το site http://www.hprt.gr

• Live streaming για την ροή live ροή εικόνας της Δημόσιας Τηλεόρασης

• Live streaming για την ροή ήχου της Δημόσιας Τηλεόρασης

• Video encoder για την μετατροπή της εικόνας σε H264 stream (ένα τεμάχιο)

• Audio encoder για την μετατροπή του ήχου σε MP3 stream (ένα τεμάχιο)

Άλλη απόφαση εγκρίνει τη μίσθωση από την εταιρία AMA FILMS- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε, για μία (1) μετάδοση μέχρι 31/12/2013, τα παρακάτω προγράμματα:

MEN WITH GUNS, DARK HORSE, SENSO, COLOR OF PARADISE, ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΟ ΖΕΛΑΡΙ, SOLITI IGNOTI, ELEMENT OF CRIME, SUE, ΒΟΫΤΣΕΚ, ZUS AND Z00, OSAMA, MATADOR, TOPSY TORVI, SCHIZO και LOS OLVIDADOS.

Το κόστος για κάθε ταινία είναι 1.000 για προβολή μέχρι το τέλος του 2013 ενώ το συνολικό κόστος αγγίζει τις 15.000 πλέον ΦΠΑ.http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-31%CE%A4
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-%CE%A36%CE%A3
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-2%CE%A3%CE%9F
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-%CE%A5%CE%A1%CE%A7
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B19%CE%97-%CE%94%CE%9D5
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B1%CE%A8%CE%97-%CE%A6%CE%9B%CE%A5

http://www.antinews.gr/2013/11/14/234301