11 Νοεμβρίου 2013

Η τρόικα βαρέθηκε την κοροϊδία Κυριάκου και ακύρωσε το ραντεβού

- Απαιτούν εδώ και τώρα απολύσεις και ζητούν λίστα με ονοματεπώνυμα για τους επόμενους 12.500 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
- Καμία εξήγηση από της τρόικα για την αναβολή στο ραντεβού με Μητσοτάκη
- Μέγα ζήτημα οι απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία και οι συμβασιούχοι
- Παίρνουν σειρά για απολύσεις (λέμε τώρα...) οι εργαζόμενοι σε νομικά πρόσωπα και εταιρείες των Δήμων

Το ραντεβού ήταν δεδομένο. Επισήμως ώρα δεν είχε δοθεί, είχε διαρρεύσει όμως ότι Κ. Μητσοτάκης και τροϊκανοί ίσως συναντηθούν σήμερα στις πέντε... όμως ξαφνικά προέκυψε αναβολή.


Η αναβολή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα της τρόικας η οποία μάθαμε ζήτησε και συγνώμη από τον υπουργό, ωστόσο επίσημη εξήγηση για τους λόγους που ζητήθηκε η αναβολή δεν δόθηκε.

Από την πλευρά του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη, έχουν τηρηθεί όλα τα χρονοδιαγράμματα και το υπουργείο βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την τρόικα.

Έτσι θέμα εμπλοκής με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς δεν προκύπτει. Οι λόγοι βρίσκονται στο στρατόπεδο της τρόικας και εδώ γεννιούνται ερωτήματα.

Μια διαρροή λέει ότι οι τροϊκανοί ανέβαλαν το αποψινό ραντεβού λόγω του αυριανού με τον Γ. Στουρνάρα.

Αυτό αν ισχύει θα είναι είναι και... πρωτοφανές. Οι τροϊκανοί αλλάζουν υπουργεία για έλεγχο... σαν τα πουκάμισα.

Ως επιχείρημα μάλλον δεν πείθει κανέναν.

Έτσι επιστρέφουμε στη συνήθη τακτική των τροϊκανών όλες αυτές τις ημέρες απ' όταν επέστρεψαν στη χώρα. Την τακτική των καθυστερήσεων.

Η νέα συνάντηση πλέον είναι άγνωστο πότε θα γίνει. Οι τροϊκανοί φρόντισαν όμως παράλληλα να διαμηνύσουν ότι δεν δέχονται οι όποιες απολύσεις γίνουν στην αμυντική βιομηχανία, άλλοι μιλούν για 700 άλλοι τις ανεβάζουν στις 1.000, να προσμετρηθούν στις 4.000 που απαιτούνται για εφέτος.

Αυτό είναι το ένα ανοιχτό ζήτημα με το υπουργείο.

Το δεύτερο είναι το θέμα των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει αλλά εξακολουθούν να εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Η ελληνική πλευρά ζητά να προσμετρηθούν η τρόικα όμως λέει όχι.

Έτσι και εάν η τρόικα επιμείνει μέχρι τέλους ίσως προκύψει ένα κενό χιλιάδων υπαλλήλων που θα πρέπει να απολυθούν ως τα τέλη του έτους.

Εδώ κάποιοι τοποθετούν ψηλά στη λίστα επικινδυνότητας τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Όπως μάλιστα είπε ο κ. Γρηγοράκος οι εταιρείες και τα νομικά πρόσωπα των δήμων θα αξιολογηθούν και εάν χρειαστούν απολύσεις θα υπάρξουν λουκέτα απ' όπου θα προκύψουν και οι απολύσεις.

newsit.gr