13 Νοεμβρίου 2013

Ντόρα Μπακογιάννη: Νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την επιθυμία της για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και ζητάει από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τον Φώτη Κουβέλη, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.

Η κ. Μπακογιάννη με αφορμή τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη απότο ΠΑΣΟΚ και με την κυβέρνηση να μετράει μία ψήφο λιγότερη, ζητάει τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, που θα περιλαμβάνει και πάλι τη Δημοκρατική Αριστερά, μερικούς μόλις μήνες μετά την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει το κόμμα του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια στον realfm, «o πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία καλώντας τη ΔΗΜΑΡ σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας».

«Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή, σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια διπλά δύσκολη θα έλεγα. Από τη μία μεριά η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί διότι αν κάτι προέκυψε σαφώς από τη συζήτηση στη Βουλή, η οποία παρεπιπτόντως δεν ήταν του επιπέδου που θα απαιτούσε ο λαός, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. Αυτό απαιτεί κατά τη γνώμη μου πολιτικές κινήσεις» υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη.