25 Νοεμβρίου 2013

Η Σύγκλητος του Καποδιστριακού αποδέχεται τις προτάσεις του Αρβανιτόπουλου

Αποδέχεται με ομόφωνη απόφαση τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών και προσανατολίζεται σε άνοιγμα του ιδρύματος. Παράλληλα, η Σύγκλητος διαμόρφωσε τη δική της πρόταση, την οποία απέστειλε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Σύγκλητος στην απόφασή της επαναλαμβάνει τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ζητεί:
- Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.
- Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
- Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου

- Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).
- Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας
- Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, η απόφαση της Συγκλήτου είναι καλοδεχούμενη, ενώ τονίζουν πως εφ’ όσον αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα το εξάμηνο δεν θα χαθεί».
Οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου που συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι αύριο, σήμερα συνεδριάζουν, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους. Την ίδια ώρα, συζητείται στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή που κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας κατά του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.