21 Νοεμβρίου 2013

«Ραντεβού« με την Ισπανία σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης δίνει το Γιβραλτάρ

Ή τουλάχιστον αυτό εύχεται ο πρωθυπουργός του κρατιδιού μετά το πρώτο φιλικό παιχνίδι του Γιβραλτάρ ως το 54ο μέλος της UEFA απέναντι στη Σλοβακία

Η Εθνική ομάδα του Γιβραλτάρ έπαιξε τον πρώτο της αγώνα εναντίον Σλοβακίας στο γήπεδο Φάρο, του Algarve της Πορτογαλίας , καθώς αποτελεί επίσημα το 54ο μέλος της UEFA.

H λευκή ισοπαλία που απέσπασαν μάλιστα από τους Σλοβάκους, γιορτάστηκε σαν νίκη από πάικτες και οπαδούς του μικρού κρατιδίου της Ιβηρικής  χερσονήσου.

Οι οπαδοί που είχαν ταξιδέψει από το βράχο του Γιβραλτάρ είχαν στήσει ένα μικρό πάρτι στις εξέδρες του  σταδίου Φάρο, καθώς χόρευαν και τραγουδούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με το σφύριγμα της λήξης μάλιστα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης προκειμένου να γιορτάσουν την ιστορική...ισοπαλία της χώρας τους.

Ο πρωθυπουργού του Γιβραλτάρ Φαμπιάν Πικάρντο, παραβρέθηκε στο ματς έδειξε χαρούμενος για το επίτευγμα της εθνικής ομάδαςποδοσφαίρου της χώρας του, έδειξε όμως την πικρία του για την στάση της Ισπανίας: «Οι γείτονες είναι εκεί για να βοηθούν ο ένας τον άλλον, όχι να του δημιουργούν προβλήματα.  Είναι κρίμα που  η Ισπανία έχει αποτελέσει εμπόδιο για το Γιβραλτάρ για τόσα πολλά χρόνια και ακόμη και τώρα ότι δεν θέλει να παίξει εναντίον μας έστω και σε ένα φιλικό παιχνίδι. Δεn πειράζει όμως, κάποια μέρα θα τους πετύχουμε σε κάποιον τελικό!» , δήλωσε ο Πικάρντο.