25 Νοεμβρίου 2013

Δ.Κρεμαστινός: Οι βουλευτές να πληρώνονται βάσει των εξόδων τους


Η κουβέντα για τις βουλευτικές αποζημιώσεις μετά την δήλωση Τζαμτζή πως «κάνουμε το σκ@το μας παξιμάδι για να ζήσουμε» συνεχίζεται! Σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός , με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, πρότεινε οι βουλευτές να πληρώνονται βάσει των εξόδων τους !

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως ο κάθε βουλευτής θα πρέπει να αποζημιώνεται μόνο για τις δαπάνες που συνδέονται αυστηρά με τη λειτουργία του ως βουλευτής καταθέτοντας μάλιστα αποδείξεις για αυτές, ενώ όσον αφορά το σύνολο των αποδοχών του θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τη συνταγματική διάταξη, η οποία μιλά για αποζημίωση και όχι για αποδοχές ή μισθό.   Ο κ.Κρεμαστινός υποστηρίζει δηλαδή πως θα πρέπει οι βουλευτές να αποζημιώνονται με βάση τυχόν απώλειες που είχαν  στο εισόδημα που είχαν  από το επάγγελμά τους  και πριν εκλεγούν!

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει αυτό το θέμα και να συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων όπου εκεί θα του δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξει λεπτομερέστερα τις απόψεις του.

Υπενθυμίζουμε πως το περασμένο Σάββατο και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο mega, έθεσε θέμα κατάργησης του αφορολογήτου των βουλευτών .

«Να έχουν οι βουλευτές βιβλίο εσόδων - εξόδων και να καταργηθεί το αφορολόγητο» είπε χαρακτηριστικά.