13 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Κασιδιάρης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση»-Γεννηματά: «Δεν θα απαντήσω στο παραλήρημα»

«Πήρε Ι3 στο στρατό λόγω παχυσαρκίας», είπε για τον Βενιζέλο - Επιτέθηκε και στην Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως «αν δεν σας έλεγαν Γεννηματά δεν θα ήσασταν σήμερα υπουργός»

Στο στόχαστρό του έβαλε αρχικά ο Ηλίας Κασιδιάρης, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο είπε ότι «πήρε Ι3 στο στρατό λόγω παχυσαρκίας» ενώ συνέχισε απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα της Βουλής «να σταματάτε αμέσως όποιον ομιλητή μας αποκαλεί νεοναζιστές, ιδίως αν αυτός προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που είναι εγκληματική οργάνωση».

Σε εκείνο το σημείο ο προεδρεύων κ. Γιώργος Καλαντζής αυτοεξεφτελίστηκε αφού επιχείρησε να τον παρατηρήσει με αποτέλεσμα ο βουλευτής να σημειώσει: «γιατί δεν έκλεψε ο Ακης, ο Γιάννος, ο Μαντέλης;» και ο πρώτος να του απαντήσει «αυτοί όμως δεν ανήκουν πια στο ΠΑΣΟΚ»!

Ο κ. Κασιδιάρης έβαλε στο στόχαστρο και την παριστάμενη υπουργό Αμύνης Φώφη Γεννηματα λέγοντας ότι «αν δεν σας έλεγαν Γεννηματά δεν θα ήσασταν σήμερα υπουργός». Η υπουργός τον χαρακτήρισε «φθηνό» και πρόσθεσε πως δεν θα τον ακολουθήσει στον κατήφορο.



Γεννηματά:Δεν θα απαντήσω στο παραλήρημα Κασιδιάρη

Σκληρή ήταν η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος αναφέρθηκε στην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας ότι «αν δε είχε το όνομα Γεννηματά, δεν υπήρχε περίπτωση να βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας» και δεν θα είχε «κανέναν απολύτως ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

«Δεν θα ασχοληθώ και δεν θα απαντήσω στο παραλήρημα που παρακολουθήσαμε. Το πόσο φτηνός θέλει κανείς να είναι και σε ποιοι κατήφορο θέλει να κατρακυλήσει είναι δική του επιλογή. Έχω διδαχθεί μια άλλη ηθική πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Γεννηματά χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ΕΑΣ διευκρίνισε ότι ο «λόγος που δεν μπορεί να γίνει δεκτή η τροπολογία δεν είναι γιατί υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις αλλά γιατί έρχεται απέναντι στον έλεγχο που διενεργεί η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού και κινδυνεύουμε να θεωρηθεί αθέμιτη κρατική ενίσχυση και να έχουμε αποτελέσματα απολύτως αντίθετα από αυτά που πιστεύω ότι θέλετε να πετύχετε για τα ΕΑΣ».

«Δεν μπορούμε να έχουμε βιομηχανίες που παράγουν διαρκώς ελλείμματα και ο έλληνας φορολογούμενος πολίτης διαρκώς από το υστέρημα του να έρχεται να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα αυτά» επεσήμανε.

«Kανένας δεν είπε ότι πρέπει να κλείσουμε τα ΕΑΣ γιατί δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα χρέος. Υπάρχει ρύθμιση για τα χρέη που δεν επιβαρύνει ούτε το δημόσιο χρέος ούτε το έλλειμμα» σημείωσε. Συνεχίζοντας η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι «φυσικά και δεν έχουμε αποδεχθεί το 1 δις για το οποίο ελεγχόμαστε» και δήλωσε συγκρατημένη αισιόδοξη σε σχέση με το αποτέλεσμα.

«Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε όρθια και ζωντανή την ελληνική βιομηχανία αλλά να εξασφαλίσουμε ότι είναι και βιώσιμη», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και να συζητήσουμε οποιαδήποτε θετική και εποικοδομητική πρόταση που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της αμυντικής βιομηχανίας και δεν την θέτουν σε κίνδυνο».