11 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Απερρίφθη η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης-Διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Τζάκρη που ψήφισε "ΝΑΙ"

Με 17 ΠΑΡΩΝ, 124 ΝΑΙ και 153 ΟΧΙ εκ των 294 συνολικά ψηφισάντων, καταψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης.

Αρνητική καταγράφηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής η ψήφος της πλειοψηφίας των Βουλευτών στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατά της Κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα και με μοναδική απώλεια για την συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία λίγα λεπτά αργότερα διεγράφη από την Κ.Ο. του κόμματος, ψήφισαν 294 Βουλευτές, εκ των οποίων οι 17 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ, 124 ΥΠΕΡ και 153 καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι, Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.

Παρών δήλωσαν ΔΗΜΑΡ, Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.



Διεγράφη από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη

Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο της Βουλής, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Θεοδώρα Τζάκρη διεγράφη από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Λίγο νωρίτερα, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε «Ναι» στην πρόταση μομφής.

Η βουλευτής τονίζει σε γραπτή της δήλωση: «Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», και προσθέτει: «Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση».