21 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις προς ΑΥΓΗ: Οι πολυεθνικές που διαφημίζονται «στο Κόκκινο» πίσω από την άρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα

[Γελάει ο κόσμος με τα σούργελα της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΡΙΖΑ που τα παίρνουν από τις φαρμακευτικές εταιρίες για να μην ψηφίσουν τη μείωση τιμών ως και 45% σε 6.000 φάρμακα (και συνεπώς τη χαμηλότερη συμμετοχή των ασφαλισμένων) και λένε ότι τα παίρνει ο Άδωνις!! Γιατί τα παίρνει ρε νούμερα; Για να τους μειώσει τις τιμές; Τόσο ζώα είναι όσοι σας διαβάζουν;]

«Τραγέλαφο» χαρακτήρισε ο Αδωνις Γεωργιάδης το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ», το οποίο αναφέρει πως «ο Γεωργιάδης προωθεί πολιτική τιμών υπέρ των πολυεθνικών».

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας είπε ότι με την τροπολογία που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια, θα υπάρξει μείωση των τιμών των φαρμάκων από τα οποία περισσότερα από τα μισά είναι φάρμακα πολυεθνικών εταιρειών. «Καταλαβαίνετε λοιπόν τον λόγο για τον οποίο οι πολυεθνικές με υβρίζουν προσωπικά. Συνεπώς είναι τραγέλαφος αυτό το οποίο αναφέρεται σήμερα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας» είπε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει «πως υπάρχει κανείς μέσα στη Βουλή, που να εκπροσωπεί συμφέροντα».

«Φαντάζομαι ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις πολυεθνικών που μεταδίδονται στον σταθμό "στο Κόκκινο" και ότι αυτές οι διαφημίσεις είναι εντελώς συμπτωματικές» ανέφερε, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας.

Είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να κρύβονται συμφέροντα πολυεθνικών». Ο βουλευτής ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει και Δελτίο Τύπου των εταιρειών που εκπροσωπούν πολυεθνικές, το οποίο καταδικάζει την πολιτική του υπουργείου Υγείας.