10 Νοεμβρίου 2013

Χωρισμένος στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ! Ευθεία αμφισβήτηση Τσίπρα από Λαφαζάνη!

Δεν πέρασε απαρατήρητη στη βουλή η πρωτοβουλία Λαφαζάνη, ο οποίος χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να προαναγγείλει αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα έξω από την πρώην ΕΡΤ, εφόσον δεν εμφανιστεί ο Δένδιας να απολογηθεί!

Η επιδεικτική αγνόηση του Τσίπρα από τον Λαφαζάνη εκνεύρισε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετά από λίγο εμφανίστηκε στη Βουλή και άδειασε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσον αφορά την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από μιά διαδικασία που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει. Αρκετοί σχολίαζαν πως με αυτή του την ενέργεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον βουλευτή που τον αμφισβήτησε για τα όσα είπε στο Τέξας.

Αρχικά ο κ. Λαφαζάνης σε υψηλούς τόνους απαίτησε την εμφάνιση του Νίκου Δένδια στη βουλή προκειμένου να απαντήσει για τους προπηλακισμούς των βουλευτών στο Ραδιομέγαρο, ενώ διεμήνυσε πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν ζήτησε την εμφάνιση του κ. Δένδια, αλλά υπογράμμισε πως «δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να φύγουμε». Μάλιστα, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έκριναν πως η κίνηση αυτή ήταν ένα καθαρό «άδειασμα» του κ. Τσίπρα στον κ. Λαφαζάνη, έπειτα από τα όσα σχολίασε ο τελευταίος- τρεις ημέρες νωρίτερα- για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Τέξας.