13 Νοεμβρίου 2013

"Πράσινος" τζαµπατζής φέσωνε τη Βουλή

Tηλεφωνούσε καθηµερινά στην Αµερική από το εντευκτήριο

Eκπληκτοι έµειναν οι υπεύθυνοι του αρµόδιου τµήµατος της Βουλής όταν πριν από λίγο καιρό ανοίγοντας τους µηνιαίους τηλεφωνικούς λογαριασµούς για το Εντευκτήριο των βουλευτών διαπίστωσαν µια τεράστια αύξηση στα ποσά που έπρεπε να καταβληθούν για συνδιαλέξεις.

Ενώ οι λογαριασµοί σπανίως ξεπερνούσαν τα 100-200 ευρώ, ξαφνικά, µέσα σε διάστηµα λίγων µηνών, οι αριθµοί σχεδόν εικοσαπλασιάστηκαν για ανεξήγητους λόγους. Ετσι, ο λογαριασµός έφτασε τα 2.700 ευρώ. Το ποσό είναι εξαιρετικά υψηλό για τη Βουλή, η οποία, επειδή έχει ειδικές συµφωνίες για το κόστος χρήσης εκατοντάδων σταθερών και κινητών τηλεφώνων και είναι προνοµιακός πελάτης των τηλεφωνικών εταιρειών, πληρώνει µε πολύ χαµηλότερο τιµολόγιο σε σχέση µε τους µέσους καταναλωτές. Οταν το φαινόµενο των τόσο «φουσκωµένων» λογαριασµών άρχισε να επαναλαµβάνεται, δόθηκε εντολή να ελεγχθούν οι χρεώσεις. Η προσεκτική ανάλυση των λογαριασµών έδειξε πως γίνονταν συστηµατικά υπερατλαντικά τηλεφωνήµατα (κυρίως προς τις Ηνωµένες Πολιτείες) τις πρωινές ώρες, τα οποία διαρκούσαν αρκετή ώρα.

Η διακριτική επιτήρηση από τους υπαλλήλους εντόπισε και το πρόσωπο που χρησιµοποιούσε το τζάµπα τηλέφωνο. Βασικός «ένοχος» ήταν πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, ο γενικός γραµµατέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, έδωσε εντολή να κοπεί η δυνατότητα κλήσεων στο εξωτερικό από το Εντευκτήριο. Η κίνηση αυτή, όµως, δεν είναι η µόνη «οικονοµία» που γίνεται, καθώς τον τελευταίο χρόνο µε απόφαση του Βαγγέλη Μεϊµαράκη σταµάτησε και η αναµετάδοση της συνδροµητικής τηλεόρασης, καθώς πολλοί βουλευτές άφηναν κρίσιµες συνεδριάσεις για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες.