12 Νοεμβρίου 2013

''Κόβονται'' όλα στην Τουρκία!

Συντηρητικοποιείται όλο και περισσότερο η πολιτική του Τούρκου Πρωθυπουργού κ.Ερντογάν, που τώρα όχι μόνο λαμβάνει όλα τα μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει τους μικτούς φοιτητικούς κοιτώνες, αλλά σχεδιάζει και ...κατηχήσεις ώστε να διαπαιδαγωγηθούν οι μαθητές της Τουρκίας υπέρ της ηθικότητας!

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Άγκυρα υπέγραψε πρωτόκολλο με τον Σύνδεσμο Πράσινης Ημισελήνου (πρόκειται για παλιό τουρκικό Σύνδεσμο κατά της χρήσης οινοπνευματωδών και καπνού) προκειμένου ο εν λόγω Σύνδεσμος θα αναλάβει να καταπολεμήσει το κάπνισμα, την χρήση αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τα παίγνια και την σεξουαλική ανηθικότητα.

Όλα αυτά εν μέσω διαφωνιών Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του κ Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος απάντησε στα σχόλια του Πρωθυπουργού της Τουρκίας αναφορικά με τους μικτούς φοιτητικούς κοιτώνες.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η αστυνομία διεξήγαγε επιχειρήσεις σε σπίτια φοιτητών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπειτα από καταγγελίες γειτόνων στην περιοχή Τοπχανέ της Κωνσταντινούπολης.

Στο στόχαστρο «δύο γυναίκες που ζουν μαζί»

Σε μήνυμα που ανάρτησε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, φοιτήτρια του Παν/μίου City της Κων/πλης κατήγγειλε ότι δέχθηκε επιδρομή από 30 αστυνομικούς, υπαλλήλους του Δήμου και ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι την ρωτούσαν αναφορικά με το γεγονός ότι «δύο γυναίκες ζουν μαζί». Όπως καταγγέλλει ενδιαφέρονταν να μάθουν για τον προσωπικό τρόπο ζωής της και όχι για το αν μένει σε παράνομο apart-hotel.

Πρόστιμο σε φοιτήτριες

Σε μια άλλη περίπτωση επιδρομής της αστυνομίας στο σπίτι τριών φοιτητριών οι οποίες εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαζί με δύο άνδρες επισκέπτες, κλήθηκαν όλοι να καταβάλουν το πρόστιμο των 88 λιρών «για διατάραξη κοινής ησυχίας».

Στο μεταξύ ο Ευρωπαίος για τη διεύρυνση της ΕΕ, κ. Στέφαν Φουλέ, σε απάντηση των δηλώσεων του Τούρκου Πρωθυπουργού αναφορικά με τους φοιτητικούς κοιτώνες, κάλεσε για σεβασμό στην ιδιωτικότητα και στον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ε.Ε. : Σεβασμό στον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ο κ. Φουλέ επισκέφτηκε την Τουρκία στο πλαίσιο του ανοίγματος νέου Κεφαλαίου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον ΤΥΠΕΞ, κ. Νταβούτογλου.

Όπως δήλωσε, περισσότερη δημοκρατία την Τουρκία σημαίνει μεγαλύτερο σεβασμό στην πολυπολιτισμικότητα της τουρκικής κοινωνίας και σεβασμό στον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
http://www.onalert.gr/stories/kobontai-ola-sthn-tourkia