30 Νοεμβρίου 2013

Προειδοποιεί τους γιατρούς ο Γεωργιάδης

Με "ξαφνικό θάνατο" κινδυνεύει ο ΕΟΠΥΥ

Νέα προειδοποίηση προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ απηύθυνε, σύμφωνα με το newpost.gr, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της απόφασης των ιατρών να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 9 Δεκεμβρίου.
«Αν συνεχίσουν τις απεργίες θα αναλάβουν την ευθύνη» απέναντι στους ασφαλισμένους, διεμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους απεργούς εφόσον πιστεύουν πως είναι «πάνω από τους υπόλοιπους πολίτες».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μονάχα εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους. Κατήγγειλε δε την απόφαση των ιατρών να κηρύξουν πολυήμερες απεργίες πριν δουν το πόρισμα αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ.

Eν τω μεταξύ, το κλείσιμο των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ - ακόμη και του Οργανισμού συνολικά- προωθεί το υπουργείο Υγείας, ως έσχατη αντίδραση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Στην περίπτωση που δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, θα υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τις αρχές του 2014 ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας του ΕΣΥ, ενταγμένες στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).