19 Νοεμβρίου 2013

Ερευνάται ο ρόλος κι άλλου βουλευτή που δούλευε ως πορτιέρης

Του Παναγιώτη Στάθη

Την ώρα που οι εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητροπούλου απέστειλαν ήδη 3 νέες κλήσεις σε απολογία για πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην εγκληματική δράση της οργάνωσης που θεωρούν ότι είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, οι διωκτικές αρχές έχουν στρέψει την έρευνα σε τυχόν διασυνδέσεις μελών ή ακόμα και βουλευτών του κόμματος με τον κόσμο της νύχτας.

Έτσι μετά την κλήση σε απολογία, την περασμένη βδομάδα, μεγαλοστελέχους του Πειραιά και για το αδίκημα της εκβίασης καταστηματαρχών, στο στόχαστρο έχει μπει ένας ακόμα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό γιατί κατά τις αρχές υπάρχουν σημαντικά στοιχεία από την μέχρι στιγμής πορεία της ανάκρισης για αυτόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των ανακριτριών έχει μπει η δράση του συγκεκριμένου βουλευτή ο οποίος φαίνεται ότι απασχολείτο ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα....

Νέα πρόσωπα

Ενώ την επόμενη Δευτέρα απολογούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι βουλευτές Μπούκουρας, Ηλιόπουλος και Γερμενής, για τους οποίους ήρη η ασυλία τους από τη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν προκειμένου να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση τρεις νέοι κατηγορούμενοι οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Και οι τρεις έχουν ήδη απολογηθεί στους ανακριτές του Πειραιά αλλά τώρα καλούνται να απολογηθούν συμπληρωματικά και για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα οι δικαστικοί λειτουργοί αναμένουν τις απαντήσεις από την αστυνομία για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή βουλευτών αλλά και μελών της χρυσής αυγής προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι απ’ αυτούς και ποιοι είχαν άδειες για αυτά και ποιοι όχι. Αποκαλυπτικά όμως εκτιμάται ότι θα είναι και τα αποτελέσματα από τις έρευνες των υπολογιστών που κατασχέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων.


Πηγή:www.capital.gr