12 Νοεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Οποιος έκανε τη δήλωση είναι και πολύ μαλάκ@ς... να έρθει να τα πει μπροστά μου

[Μια χαρά ήταν η δήλωση Γιαννάκη και μη σκίζεις τα καλσόν! Είπε ότι προτιμάτε να μας κάτσετε άλλο ένα φόρο από το να διώξετε κανα κηφήνα... άδικο έχει;;]

Εντονη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα στα λεγόμενα ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου πως υπάρχει απόσταση δισεκατομμυρίων και χιλιομέτρων ανάμεσα στην Τρόικα και την Αθήνα. Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τους ισχυρισμούς, κάλεσε τον αξιωματούχο να κάνει τις ίδιες δηλώσεις επώνυμα, ενώ επιβεβαίωσε πως θα γίνουν αλλαγές στο φόρο ακινήτων.

«Δεν μας χωρίζει τόσο μεγάλη απόσταση. Εχει σπάσει ο πάγος», είπε ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της απογευματινής συνάντησης με την Τρόικα και απευθυνόμενος στον αξιωματούχο που έκανε την επίμαχη εκτίμηση πρόσθεσε: «Οποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την Τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν χιλιόμετρα, μας χωρίζουν μέτρα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακρές, αλλά δεν θέλησε να πει αν αυτές θα φτάσουν μετά από τα Χριστούγεννα. Παράλληλα επισήμανε ότι «Δεν ζητούν οριζόντια μέτρα», ενώ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό τόνισε πως θα κατατεθεί κανονικά στις 21 Νοεμβρίου, «με την ελπίδα ότι ως τότε θα έχει επιτευχθεί συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό».

Στο ζήτημα του φόρου ακινήτων, ο κ. Στουρνάρας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν αλλαγές. «Εμένα με ενδιαφέρει πρώτον ο δημοσιονομικός στόχος, δηλαδή τα 2,9 δισ. ευρώ. Και δεύτερον περισσότεροι να πληρώσουν λιγότερα. Ακούμε τις προτάσεις των κομμάτων και τις επεξεργαζόμαστε», δήλωσε.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αποστολή της Τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή, αμέσως μετά από το Eurogroup.