09 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς ... "παρατράγουδα" οι διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής

Σε διανομές τροφίμων και ρούχων σε απόρους, αφιερωμένες στη μνήμη των δύο νεαρών μελών της που δολοφονήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο, προχώρησε το Σάββατο η Χρυσή Αυγή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν τα τρόφιμα και τα ρούχα που διενεμήθησαν «μετά την παράνομη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης από το ανθελληνικό κράτος η αγορά των προσφερόμενων ειδών γίνεται από τους μισθούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής».

Πριν ξεκινήσει η διανομή, βουλευτές και μέλη που ήταν παρόντες, κράτησαν ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των δύο θυμάτων και στη συνέχεια έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο. Τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη έντονη ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Θεσσαλονίκη, μέλη της Χρυσής Αυγής κινήθηκαν απειλητικά κατά εικονολήπτη που δεν «κάθισε προσοχή» την ώρα που έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έληξε το επεισόδιο.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τη σημερινή «ακτιβιστική» δράση της Χρυσής Αυγής, απουσίαζε το μόνιμο moto : «μόνο για Έλληνες», όπως συνηθιζόταν έως σήμερα. Παράλληλα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ρίχθηκαν φυλλάδια για τη δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο και τις προφυλακίσεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό («Ούτε οι σφαίρες, ούτε οι φυλακές. Τίποτα δεν λυγίζει του Εθνικιστές») από όπου απουσίαζε παντελώς το γνωστό σύνθημα : «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή».