07 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές (ΒΙΝΤΕΟ)

«Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του σε απόφοιτους του Χάρβαρντ απαντώντας στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το άλμα προς τα εμπρός κάποιοι δεν το θέλουν. Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα, είναι μομφή να πιστεύεις στα πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάπτυξη. Είναι μομφή να αποκαθιστάς την νομιμότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η Δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια και τις μομφές από υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο».

Οι αγορές προεξοφλούν ότι η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί

Στα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι αγορές προεξοφλούν ότι η χώρα μας έχει σταθεροποιηθεί, ενώ συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται «φυσιολογικά».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1



«Δεν είμαστε στην αρχή του δρόμου. Είμαστε στο τέρμα της μεγάλης δοκιμασίας, αυτού του μαραθώνιου που περνάμε όλοι μαζί», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα όχι απλώς μπορεί να γίνει φυσιολογική χώρα, όχι απλώς μπορεί να κερδίσει την οικονομικής της ελευθερία και να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή, αλλά μπορεί να γίνει και υπόδειγμα ανάπτυξης με ανταγωνιστικότητα και ευημερία».

Δείτε το βίντεο από το MEGA