09 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ! Tεχνικοί της «Δημόσιας Τηλεόρασης» εγκαταστάθηκαν ήδη στο Ραδιομέγαρο

Ερωτηματικά γεννά η είσοδος και η παραμονή τεχνικών της «Δημόσιας Τηλεόρασης» στο master της ΕΡΤ υπό τη συνοδεία αστυνομικών χωρίς να έχει γίνει παράδοση και παραλαβή του κτηρίου και του υλικού του προηγούμενου φορέα προς το υπουργείο Οικονομικών-κι όχι στη «Δημόσια Τηλεόραση».

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο συγκεκριμένο χώρο σπάζοντας τα τζάμια και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο της πύλης της οδού Μεσογείων και με παρέμβαση των εργαζομένων, οι οποίοι τους έδωσαν τα κλειδιά, ενώ οι δύο τεχνικοί εντοπίστηκαν από εργαζομένους της ΕΡΤ που έχουν άδεια εισόδου για να διασφαλίσουν τη σωστή συντήρηση των μηχανημάτων που βρίσκονται στο κτίριο.

Μάλιστα ο ένας εκ των δύο προσώπων ήταν αναπληρωματικός με χαμηλή βαθμολογία στο σχετικό διαγωνισμό, όμως καθώς αποτελεί συνεργάτη στελέχους του γραφείου που έχει τον έλεγχο της «Δημόσιας Τηλεόρασης» στο υπουργείο οικονομικών, όχι μόνο βρήκε θέση, αλλά τώρα είναι και εντός του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι τη ΕΡΤ έχουν διατηρήσει το κτήριο και τον εξοπλισμό ανέπαφο κι εκφράζουν έντονη ανησυχία για ζημιές ή κλοπές από τους υπαλλήλους του καινούριου φορέα.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί πςω οι αστυνομικές δυνάμεις ήδη έχουν ξεκινήσει να προκαλούν ζημιές στο κτίριο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν σε χώρους για τους οποίους δεν είχαν κλειδιά.

Στο μεταξύ η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών με αφορμή την παράνομη είσοδο τεχνικών της ΔΤ στο Ραδιομέγαρο, κάνοντας λόγο για εν εξελίξει μεθοδευμένη κλιμάκωση που συνοδεύεται από προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι πρόσωπο με πολιτικά συνομιλούσε με τον αρχηγό της διμοιρίας ΥΜΕΤ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε η διαταγή στους αστυνομικούς να φορέσουν τα κράνη τους.