31 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Θεοχάρης: Λιγότεροι από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τέλη

Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει προσπάθεια, ώστε να δοθεί μία λύση τουλάχιστον για τους ανθρώπους που έχουν πάει στις εφορίες, έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σχολιάζοντας τις ουρές πολιτών έξω από τις εφορίες, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή για να παραδώσουν πινακίδες.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία λύση τουλάχιστον οι άνθωποι που έχουν πάει στις εφορίες να πάρουν κάποιο πρωτόκολλο, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν με την ημερομηνία τη σημερινή. Θα το δούμε πως θα γίνει αυτό».

Ενώ το μεσημέρι της Τρίτης λήγει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014, ο γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υποστήριξε ότι λιγότεροι από 500.000 βεβαιώσεις δεν έχουν πληρωθεί διαψεύδοντας τα όσα νωρίτερα είχαν υπολογιστεί τοποθετόντας τον αριθμό αυτό κοντά στο 1.000.000. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, το Υπουργείο Οικονομικών φάνηκε απρόθυμο να δώσει παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών, τα οποία πρέπει μετά την πάροδο αυτής να καταβληθούν στο διπλάσιο ως πρόστιμο.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 - 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου ερωτηθείς εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, απάντησε ότι η σχετική απόφαση δεν είναι δική του αρμοδιότητα, προσθέτοντας πάντως πως «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση».

Την ίδια στιγμή, ήδη 100.000 πινακίδες αυτοκινήτων έχουν κατατεθεί στις εφορίες.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: