31 Δεκεμβρίου 2013

Πατριώτες του κ@λου ALERT! 600 δις κάνουν τα 30 Audi που αγόρασε ο Σαμαράς... θα τα πλερώσει με τα λεφτά του Σώρρα

Forza, λαϊκισμέ!

Τάκης Τρακουσέλλης

Αναμφίβολα, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας με τον αντίστοιχο αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία μας προσφέρεται για φτηνό λαϊκισμό από κάποιους που θέλουν να αποκαλούνται «δημοσιογράφοι». Συνήθως αυτοί διατηρούν κάτι blogs που θέλουν να τα αποκαλούν sites.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα πατούν στην ανασφάλεια άνεργων συναδέλφων και, ακολουθώντας τη ρήση «μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται», τους εκμεταλλεύονται χρησιμοποιώντας τους τσάμπα. Προσπαθούν να ψαρέψουν κόσμο γράφοντας ανώνυμα όποια… παπάτζα τούς κατέβει στο μυαλό: από το ότι μας ψεκάζουν μέχρι ότι η μυστική ομάδα Εψιλον θα σώσει την Ελλάδα. Πολλοί αναγνώστες τσιμπάνε και αναρτούν τέτοια δημοσιεύματα στις σελίδες που διατηρούν σε Facebook, Twitter κ.λπ. Ετσι γίνεται διασπορά ειδήσεων που δεν βγήκαν από ρεπορτάζ αλλά από την... κατά μόνας ηδονή κάποιου μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

Με έναν τέτοιο τρόπο μάλλον βγήκε και η είδηση σε δεκάδες blogs για τα 30 Audi A8 που έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Με βαρύγδουπους τίτλους του στυλ «Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση δίνει 1 δισ. για την αγορά Audi A8» δημιούργησαν μια σύγχυση όχι βέβαια γιατί τους διαβάζει ο κόσμος (σιγά τα ωά), αλλά γιατί η ταχύτητα διασποράς μιας αρνητικής είδησης είναι τετραπλάσια (και βάλε στην Ελλάδα της κρίσης) από την αντίστοιχη μιας θετικής. Μάλιστα κάποιοι κινήθηκαν στα όρια του αμοραλισμού και έπιασαν στα πληκτρολόγιά τους το νεκρό 13χρονο κορίτσι, θέλοντας να συγκρίνουν την υποτιθέμενη αγορά των Α8 με τα μαγκάλια, οι αχρείοι.

Η αλήθεια λοιπόν για τα Audi A8 που είδαν οι αετομάτηδες στο λιμάνι της Πάτρας είναι η εξής: παραχωρούνται από την Audi ως χορηγία για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας. Μάλιστα, για το 6μηνο που θα παραμείνουν στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα με μικτή ασφάλεια από την ασφαλιστική (και χρηματοδοτική) εταιρεία Audi Financial Services της Volkswagen Bank, μια χορηγία που θα αγγίξει τα 130.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον κάποιο από αυτά υποστεί ζημιά, αυτή θα καλυφθεί από την εταιρεία, ενώ σε περίπτωση βλάβης το κόστος θα καλυφθεί από την Audi. Επίσης μάθαμε ότι το κόστος των καυσίμων θα είναι καλυμμένο από την ΕΚΟ.

Κάνοντας ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε ότι για να μειωθεί όσο το δυνατόν το κόστος της ελληνικής προεδρίας οι ιθύνοντες έχουν απευθυνθεί σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν ανταποκριθεί. Ακόμα και για το χαρτί υγείας που θα χρησιμοποιηθεί έχει βρεθεί χορηγός. Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να υπερασπιστώ κανέναν.
Αλλωστε όσοι μας διαβάζουν γνωρίζουν τον αιχμηρό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αποφάσεις της κυβέρνησης, κυρίως σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο.
Ομως άλλο το αιχμηρός και άλλο το άδικος και ψεύτης...

ΠΡΩΤΟ  ΘΕΜΑ