25 Δεκεμβρίου 2013

Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, Χ. Τομπούλογλου

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα, μαζί με τον συνεργό του, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία του εκβιασμού και της δωροδοκίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για να μην κηρύξει έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.

Παράλληλα, συνελήφθη και 40χρονος συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για συναυτουργία στην εκβίαση.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Χθες το μεσημέρι παραδόθηκε στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, από άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος προέδρου της διαφημιστικής, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια ο συλληφθείς παρέδωσε τα χρήματα στο συνεργό του. Και οι δύο συνελήφθησαν αμέσως μετά από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Η ΝΔ ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή του συλληφθέντος από τα μητρώα μελών του κόμματος, «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Γεωργιάδης: Να παυθεί άμεσα ο Τομπούλογλου
Την άμεση παύση του Χάρη Τομπούλογλου, από την θέση του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ζήτησε από το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός κάλεσε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος να ζητήσει την παραίτησή του συλληφθέντα από τη θέση του ισοβίου μέλους του ΔΣ, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Χάρη Τομπούλογλου, με μίζα 25.000 ευρώ και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».