01 Δεκεμβρίου 2013

Ο Θωμαϊδης, δεν πάει δουλειά αλλά πληρώνεται κανονικά... τώρα του περιέκοψαν το μισθό...

Να περικόψει το μισθό στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαίδη αποφάσισε η Διοίκηση της ΔΕΠΘΕ σε συνεδρίαση της! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ)

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής τηλεόρασης (του Δήμου Θεσσαλονίκης), σε συνεδρίασή του τον Νοέμβρη, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία...
«την περικοπή του μισθού του κ. Κ. Θωμαϊδη σύμφωνα με τους ΑΚ 380,382 και 330, ανάλογα με τους χρόνους αδικαιολόγητης απουσίας του και της αδυναμίας παροχής του κατά το ωράριο εργασίας του» όπως αναφέρεται και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι πρέπει να περικοπεί ο μισθός του δημοσιογράφου για τις δύο μέρες της βδομάδας που μπορεί μεν να βγαίνει τηλεφωνικά σε εκπομπές, αλλά δεν προσέρχεται στο σταθμό.

Τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν απασχόλησε μόνο ο Κυριάκος Θωμαίδης αλλά και η δημοσιογράφος και Διευθύντρια της Δημοτικής Τηλεόρασης Πόπη Αστεριάδου για την οποία η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα να την απαλλάξει από τα καθήκοντα της Διευθύντριας, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, της ζητήθηκε να κρατάει… παρουσιολόγιο(!) μόνο για τον Κυριάκο Θωμαϊδη και εκείνη αρνήθηκε. Μάλιστα όπως αναφέρεται και στη σχετική απόφαση την Πόπη Αστεριάδου αντικατέστησε ο Γενικός Διευθυντής Φίλιος Στάγκος.

Ο αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής, βέβαια, έκανε γραπτή καταγγελία στην ΕΣΗΕΜΘ και παρέστη και σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ  όπου και το ενημέρωσε και προφορικά για όσα έχουν συμβεί,  ενώ η Πόπη Αστεριάδου από την πλευρά της δε θέλησε να κάνει καταγγελία.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε άκυρη την απόλυση του Κυριάκου Θωμαϊδη από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στην απόφαση του το δικαστήριο ανέφερε ότι « οι λόγοι της απόλυσης του δημοσιογράφου που αποκάλυψε το σκάνδαλο των στημένων αγώνων είναι «προσχηματικοί και αβάσιμοι, καθώς η καταγγελία της σύμβασης εργασίας περιείχε αίσθημα εχθρότητας και εκδίκησης της διοίκησης της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) προς το πρόσωπο του Κ.Θωμαϊδη»


Της Μαρίας Βλάχου – marblax4@yahoo.gr
http://www.karfitsa.gr/2013/12/01/o-thomaidis-i-depthe-kai-to-paroysiologi-2/