30 Δεκεμβρίου 2013

Η Υποπλοίαρχος Κλέλια Πανταζή που χορεύει σάμπα

Η αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars

Το πρωί υποπλοίαρχος το μεσημέρι αυστηρή προπονήτρια για κοριτσάκια που θέλουν να ασχοληθούν με τη ρυθμική γυμναστική και το βράδυ... σέξι χορεύτρια στα παρκέ του Dancing with the Stars! Πάνω και πρώτα απ' όλα, όμως η Κλέλια Πανταζή συστήθηκε στο Πανελλήνιο ως η νεότερη Ελληνίδα ολυμπιονίκης στα χρονικά, όταν το....
2000 κατάφερε σε ηλικία μόλις 15 ετών να φορέσει στο στήθος της -μαζί με την εθνική ομάδα ανσάμπλ- το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Σύδνεϋ. Η 28χρονη κούκλα των παρκέ του σόου χορού του ΑΝΤ1, η οποία κατάφερε να διώξει από το παιχνίδι φαβορί όπως η Ευαγγελία Αραβανή, πλέον μπορεί να αισιοδοξεί πως θα φτάσει στον τελικό. Για την ίδια όμως αυτά δεν είναι και τόσο σημαντικά, γιατί σημασία για εκείνη έχει ο φιλανθρωπικός σκοπός που κρύβεται πίσω από κάθε χορογραφία της. Έτσι μεγάλωσε άλλωστε. Να δίνει σημασία μόνο στην ουσία και να αφήνει στην άκρη όλα τ' άλλα.

Το «δέσιμο» με τον Μουρούτσο

Με τον Μιχάλη Μουρούτσο, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο σόου, γνωρίζονται από παλιά. Πολύ πριν αποδεχτούν και οι δύο την πρόταση του ΑΝΤ1 να συμμετάσχουν στο Dancing with the Stars. Είναι φίλοι από το 2000, όταν έφευγαν με την ελληνική αποστολή για το Σύδνεϋ, με μοναδικό στόχο να φέρουν πίσω στην Ελλάδα ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Και τα κατάφεραν και οι δύο. Εκείνη κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο Μιχάλης το χρυσό μετάλλιο στο τάε κβον ντο, το πρώτο που κατάφερε ποτέ να κατακτήσει η χώρα μας στο συγκεκριμένο άθλημα. Και από τότε δέθηκαν. Άλλωστε, εκτός από αθλητές με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του ο καθένας είχαν και πολλά άλλα κοινά σημεία, και πρώτα απ' όλα την πειθαρχία και τη συγκέντρωση. Και τώρα, εκτός από το Dancing, έχουν και κάτι ακόμα να τους «δένει»: Το Πολεμικό Ναυτικό, όπου η Κλέλια οφείλει να σέβεται τον Μιχάλη, αφού έχει ανώτερο βαθμό από εκείνη, μιας και πρόσφατα ορκίστηκε πλωτάρχης. Η Κλέλια εργάζεται στη γραμματεία του Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, και τυχαίνει να συναντιούνται συχνά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Και τα βράδια της Κυριακής ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον λόγω του Dancing, μόνο που εκεί η Κλέλια αντιμετωπίζει τον Μιχάλη στα... ίσα. Μερικές φορές μάλιστα, επιβάλλεται κιόλας όταν το όνομά της φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. «Δουλεύω πολύ σκληρά με τον χορογράφο μου, τον Παύλο, για να είμαστε καλοί κάθε Κυριακή. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας», δηλώνει στη Realnews η Κλέλια, η οποία καθημερινά κάνει ασταμάτητες πρόβες παρόλο που έχει φορτωμένο πρόγραμμα. «Όταν αγαπάς και σου αρέσει αυτό που κάνεις δεν μετράς την κούραση», τονίζει.

Στο άκουσμα του ονόματος της Δούκισσας Νομικού, η όμορφη ολυμπιονίκης μόνο καλά λόγια έχει να πει. «Οι παίκτες του Dancing έχουμε έρθει πολύ κοντά όλοι με τη Δούκισσα, γιατί είναι πολύ καλή και την ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Ειδικά τις Παρασκευές είναι μαζί μας στην πρόβα για να ενημερώνεται και εκείνη για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια του παιχνιδιού και θεωρώ πως αυτό που κάνει δείχνει μία σωστή επαγγελματία», σχολιάζει η Κλέλια για την παρουσιάστρια.

Ο έρωτας και οι ευχές

Η Κλέλια δεν έχει απασχολήσει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας με κάποια σχέση της κυρίως επειδή θέλει να κρατά την προσωπική της ζωή καλά κρυμμένη. Παραδέχεται όμως πως τώρα που είναι μόνη της θέλει πολύ να ερωτευτεί. «Θα ήθελα να έρθει στη ζωή μου ένας μεγάλος έρωτας», λέει στην «R» η 28χρονη αθλήτρια. Όσο για τη νέα χρονιά, η Κλέλια εύχεται: «Υγεία, γιατί μόνο όταν είμαστε γεροί και δυνατοί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα». Και καταλήγει: «Εύχομαι επίσης δύναμη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο».

Η ρυθμική και η κατάθλιψη

Μπορεί η Κλέλια να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα ΜΜΕ και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όμως προς το παρόν δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Εκείνο που τη γεμίζει είναι να ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, τη ρυθμική γυμναστική. Μαζί με την αδελφή της, Αννι, καθημερινά προπονούν κοριτσάκια στον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας μία περιοχή που λατρεύει, καθώς εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ο δρόμος προς την κορυφή όμως όπως συμβαίνει πάντα για τους πρωταθλητές δεν υπήρξε ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα, ενώ η ίδια έχει παραδεχτεί πως το συγκεκριμένο άθλημα της χάρισε πολλές πίκρες. Η δυσκολότερη στιγμή της ζωής της άλλωστε, ήταν όταν ένας σοβαρός τραυματισμός της όχι μόνο την εμπόδισε από το να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, αλλά την οδήγησε και στο τέλος της καριέρας της στη ρυθμική γυμναστική. «Χρειαζόμουν χειρουργείο, αλλά όλη η αποκατάσταση ήθελε περίπου έξι μήνες κι έτσι δεν προλάβαινα να επανενταχθώ στην ομάδα για να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς. Ήταν πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό», είχε εξομολογηθεί δημόσια σε τηλεοπτική της συνέντευξη, και κατέληγε: «Ψυχολογικά με βοήθησε η οικογένειά μου. Είδαν ότι είχα πέσει σε έναν λήθαργο, είχα συμπτώματα κατάθλιψης -που δεν το καταλάβαινα τότε- και για να με βοηθήσουν με πήγαν σε έναν ψυχολόγο».


(REAL NEWS 29/12/2013 – ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΜΗ - e.zoumi@realnews.gr - Σ.Λ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8270.html