04 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Τζαμτζής: Το ΠΑΣΟΚ μοναδικός υπεύθυνος για το Μνημόνιο

Το ΠΑΣΟΚ ζητούσε αυξήσεις και προνόμια όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας, εκεί μας οδήγησε η πρακτική του «λεφτά υπάρχουν»- Κάνανε την Ελλάδα το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε μιλώντας για Τιτανικούς και κάνοντας κρυφά παιχνίδια με τα swaps της Goldman Sachs

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής υποστηρίζοντας ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού, χρέωσε το Μνημόνιο στην τακτική του ΠΑΣΟΚ να μην συμφωνήσει με το δημοσιονομικό πρόγραμμα του Καραμανλή το 2009 αλλά «να ζητά αυξήσεις και προνόμια όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Εκεί μας οδήγησε η πρακτική του «λεφτά υπάρχουν». Κάνανε την Ελλάδα το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε μιλώντας για Τιτανικούς και κάνοντας κρυφά παιχνίδια με τα swaps της Goldman Sachs».

Πρόσθεσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς κατόρθωσε και γύρισε το παιχνίδι». Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του βουλευτή αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση από την άλλη πτέρυγα της συγκυβέρνησης.

Πέραν αυτού, ο κ. Τζαμτζής είπε «χθες ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση και μέσα σε λίγες ώρες τον ανάγκασε το αριστερό ρεύμα να ανασκευάσει. Την ώρα που εμείς λέγαμε στον Στουρνάρα που ο κόσμος δεν αντέχει άλλη φορολογία».