12 Δεκεμβρίου 2013

ΞΕΦΤΙΛΕΣ :)) Υπουργοί και βουλευτές τουρτουρίζουν στις κερκίδες του Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό – Ποιος έβαλε μέσον για να πάει σε σουίτα

[Θα τους έχουμε υπόψη μας...]

Τουρτουρίζοντας από το κρύο πολυάριθμα μέλη του κοινοβουλίου, ανάμεσά τους και το πρόσωπο των ημερών, ο υπουργός Παιδείας παρακολούθησαν (προ)χθες βράδυ τον αγώνα του Ολυμπιακού. Μόνο ένας τόλμησε να τηλεφωνήσει σε γνωστό του για να φιλοξενηθεί στη σουίτα του, αφού οι υπόλοιποι – που σίγουρα όλο και κάποιον γνωστό θα είχαν – προτίμησαν να ενώσουν τα παγωμένα χνώτα τους με τους υπόλοιπους οπαδούς στις κερκίδες.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Βηματοδότης σήμερα στο Βήμα:

«Τι είναι το κρύο μπρος στις... ψήφους; Την Τρίτη το βράδυ το κρύο ξύριζε στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά καμιά δεκαριά εκπρόσωποι του ελληνικού Κοινοβουλίου το αψήφησαν προκειμένου να τους δουν οι οργανωμένοι οπαδοί (και οι υπόλοιποι θεατές) που φέρνουν ψήφους. Στην ειδική πλέον κερκίδα πολιτικών εντόπισα πολλούς γαλάζιους βουλευτές, έναν υπουργό και έναν αρχηγό κόμματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο κ. Γ. Γιακουμάτος, ο βουλευτής που τόσα χρόνια φύλαγε στο σπίτι του ένα χαρτονόμισμα των 100 δραχμών (μπας και του χρειαστεί), άφησε στην άκρη ευρώ και δραχμή και έδωσε δυναμικό παρών με το κασκόλ του Ολυμπιακού, το οποίο ανέμιζε κάθε φορά που η αγαπημένη του ομάδα σκόραρε. Είχε μάλιστα και «προπονητική» άποψη φωνάζοντας κάθε λίγο: «Αν δεν βάλει τον Βάις, δεν κερδίζουμε το παιχνίδι».

Παρά το κρύο στην κερκίδα, όλα φάνταζαν σαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Ούτε ανησυχίες από την πλευρά των πολιτικών για την τρόικα ούτε τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς ούτε με τον φόρο στα ακίνητα, ούτε βεβαίως φαινόταν να τους απασχολεί η ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για το νέο ρεκόρ που παρουσίασε η ανεργία. Τουρτούριζαν από το κρύο, αλλά παρέμεναν στις θέσεις τους, χαιρετώντας και τον κόσμο δίπλα, πίσω και μπροστά τους. Εντύπωση έκαναν τα... κόκκινα δερμάτινα γάντια που φορούσε ο αρχηγός της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα κ. Α. Λοβέρδος, οι πανηγυρισμοί του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη και η γκρίνια (όχι βεβαίως για τη διαιτησία) του κ. Ι. Ιωαννίδη που σχολίαζε τα πάντα. Η απογοήτευση του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου όταν ο Ολυμπιακός έχασε δύο πέναλτι και τα βλέμματα... φθόνου που έριχναν σχεδόν όλοι πού και πού προς το μέρος του κ. Μιχ. Ταμήλου. Ο κ. Ταμήλος δεν πλήρωσε εισιτήριο, απλώς τηλεφώνησε σε φίλο του δημοσιογράφο και βρήκε θέση στη ζεστασιά μιας σουίτας.»