09 Δεκεμβρίου 2013

Στους Άραβες καταλήγει ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης. Πόσα προσέφεραν;

Στην εταιρία AGC, που στηρίζεται σε αραβικά κεφάλαια,  φαίνεται να καταλήγει τελικά ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης,αφού προσέφερε....
400 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από λίγο άνοιξαν οι οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών, των AGC, Dolphin -Colony Capital και Οlayan- Κωνσταντακόπουλου με την AGC να καταθέτει την υψηλότερη προσφορά.

Σημειώνεται ότι στο σχήμα της AGC σύμμετέχουν περί τα 20 επενδυτικά funds από τη Μέση Ανατολή με σημαντικότερα τα sovereign funds του Κουβεϊτ (Kuwait Investment Fund) και του Αμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Investment Fund), ενώ μικρό ποσοστό, κοντά στο 15% διαθέτει και ο τουρκικός όμιλος Dogus.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ:

H “JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP” υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους €400 εκατ. Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζα και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

http://lykavitos.gr/archives/71861