09 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Σόιμπλε:Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Για πρόοδο της Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός ενώ πρόσθεσε ότι «όλα τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει τις πιέσεις δηλώνοντας ότι θα περιμένει να ακούσει από την τρόικα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για να αποφανθεί για το κατά πόσο είναι πιθανή μία συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους.

«Πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά και όπως λέω πάντα, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στον αγώνα τους να βγουν από την κρίση και το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, που απορρέουν από το πρόγραμμα για να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε», σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Δείτε το βίντεο από το MEGA