06 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Τυχερή θεωρητικά κλήρωση για την εθνική-Όλο το πρόγραμμα

Η αντίδραση των διεθνών στην κλήρωση του Μουντιάλ-Σε ποια γήπεδα θα παίξει η Ελλάδα; 

Στον τρίτο όμιλο των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κληρώθηκε η Εθνική Ελλάδος, μαζί με την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία.


Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας αναλυτικά:

14 Ιουνίου 2014: Κολομβία-Ελλάδα (19:00, Μπέλο Οριζόντε)

Estadio Mineirao - Belo Horizonte



Το προφίλ της Κολομβίας

Η Κολομβία του Φαλκάο είναι η ομάδα από το γκρουπ των ισχυρών με την οποία καλείται να συγκρουστεί η Ελλάδα στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πως προκρίθηκε: Η Κολομβία τερμάτισε στη δεύτερη θέση των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής με 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αργεντινή. Απολογισμός για τους Κολομβιανούς στον όμιλο, 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 27-13.

Παρουσίες σε Μουντιάλ και υψηλότερη διάκριση: Η Κολομβία έχει μέχρι σήμερα 4 παρουσίες σε Μουντιάλ (1962, 1990, 1994, 1998). Καλύτερη θέση στην διοργάνωση του 90' στην Ιταλία, όπου έφτασε στους «16» της διοργάνωσης.

Παγκόσμιο Ranking: 4 (1200 πόντους)

Προπονητής: Προπονητής της Κολομβίας είναι ο Αργεντινός Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, Κρίμεν ή αλλιώς Χοσέ Πέκερμαν. Είναι 64 ετών και βρίσκεται στον πάγκο της Κολομβίας από το 2012. Στο παρελθόν έχει οδηγήσει την Εθνική ομάδα της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ενώ αυτό θα είναι το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα συμμετάσχει ως προπονητής.

Αστέρι: Ποιος άλλος από τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο επιθετικός της Μονακό είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των Κολομβιανών και πάνω του βασίζονται οι ελπίδες της ομάδας για διάκριση. Το όνομά του «παίζει» στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ αποτελεί έναν από τους λόγους για να παρακολουθήσει κανείς το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στα προκριματικά σκόραρε 9 φορές και κατετάγη στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τους Λουίς Σουάρες (11) και Μέσι (10).

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: Πέρα από τον Φαλκάο η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει και τον Γκουτιέρες της Ρίβερ Πλέιτ ο οποίος είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας (πέτυχε 6 γκολ στα προκριματικά) πίσω από τον Φαλκάο. Η Κολομβία έχει το ατού ότι θα αγωνιστεί σε συνθήκες γνώριμες γι αυτήν, αφού η Βραζιλία όπου διεξάγεται ανήκει στη «γειτονιά» της. Ο ενθουσιασμός δε των Κολομβιανών είναι μεγάλος και αυτό τους δίνει αυτοπεποίθηση. Ειδικά δε από τη στιγμή που η ομάδα μπορεί να βρει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το γκολ, οι ανησυχίες της στον αγώνα περιορίζονται κυρίως στα ανασταλτικά της καθήκοντα.

Πως έπαιξε στον τελευταίο αγώνα: Στον τελευταίο της αγώνα στα προκριματικά η Κολομβία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παραγουαή στις 16 Οκτωβρίου στην Ασουνσιόν (πρωτεύουσα τη Παραγουάης) και επιβλήθηκε με 2-1, φτάνοντας στην ανατροπή (είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με τέρμα του Ρόχας στο 8') με δύο γκολ του Γιέπες στο 38' και το 57'.

Η σύνθεση της Κολομβίας κόντρα στην Παραγουάη: Οσπίνα (Νις), Γιέπες, Ζαπάτα, Αρίας, Τόρες (37' Ραμίρες), Σάντσες, Αρμέρο, Γκουαρίν, Ροντρίγκες (90' Μεχία), Μαρτίνες, Μπάκα (66' Χ. Κιντέρο).

Video από τελευταίο αγώνα:




20 Ιουνίου 2014: Ιαπωνία-Ελλάδα (01:00, Νατάλ)

Estadio das Dunas - Natal



Το προφίλ της Ιαπωνίας

Η άγνωστη σε εμάς Ιαπωνία αλλά με με πέντε συνεχόμενες παρουσίες και τον Αλμπέρτο Ζακερόνι στον πάγκο.... στον δρόμο της Εθνικής.

Πως προκρίθηκε: Μετά την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στο παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής, ο Σαλμπέρτο Ζακερόνι ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα και στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Το ιταλικό στιλ δυσκόλεψε τους Ιάπωνες, οι οποίοιες ξεκίνησαν με προβλήματα αλλά τελικά τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους με οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες και εκπληκτική επίθεση με συνολικά τέραματα 30 υπέρ και μόλις οκτώ κατά.

Παρουσίες σε Μουντιάλ και υψηλότερη διάκριση: Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο ντεμπούτο του το 1998 δεν τα κατάφεραν καθώς έκαναν τρεις ήττες και αποχώρησαν. Το 2002 το Μουντιάλ έγινε σε Κορέα – Ιπαωνία και ως οικοδεσπότες πέρασαν πρώτοι στον όμιλό τους, στον οποίο μετείχαν ακόμη η Ρωσία, το Βέλγιο και η Τυνησία. Αποκλείστηκαν από την Τουρκία. Στην Γερμανία το 2006 ήρθε η επιστροφή στην πραγματικότητα. Ένας μόλις βαθμός στην πρώτη φάση του Μουντιάλ και αποκλεισμός. Το 2010 στη Νότιο Αφρική προκρίθηκαν από τον όμιλό τους στην δεύτερη φάση της φιοργάνωσης ενώ έξω έμειναν η Δανία και το Καμερούν και έφτασαν κοντά στην πρόκριση στους «16» όπου ηττήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από την Παραγουάη (0-0 η κανονική διάρκεια).

Παγκόσμιο Ranking: Στην Παγκόσμια κατάταξη της ΦΙΦΑ βρίσκεται στην 48η θέση.

Προπονητής: Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλμπέρτο Ζακερόνι. Κατηγορήθηκε στα πρώτα ματς για την άσχημη εικόνα της ομάδας αλλά σιγά σιγά κέρδισε και πάλι τους Ιάπωνες. Η σφιχτή Ιταλική του άμυνα είναι το όπλο της ομάδας αν και η επίθεση της Ιαπωνίας ήταν εκπληκτική στα προκριματικά μόνο που υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας με αρκετές ομάδες.

Αστέρι: Μεγάλο αστέρι της θεωρείται ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κέισουκε Χόντα. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον Τύπο κάλυψε το κενό που άφησε ο Χιντετόσι Νακάτα και ο Σουνσούκε Νακαμούρα.

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: Στην επίθεση δεσπόζει η μορφή του Σινγί Καγκάβα αλλά και του Σινγί Οκα;ζάκι, οι οποίοι πέτυχαν από τρια γκολ στην προκριματική φάση. Στην άμυνα, ξεχωρίζουν ο Γιασουχίτο Έντο και ο αμυντικός της Σάλκε Ατσούτο Ουτσίντα.

Πως έπαιξε στον τελευταίο αγώνα: Στον τελευταίο της αγώνα για τα προκριματικά αντιμετώπισε το Ιράκ του οποίου επικράτησε με 1-0 με το γκολ που πέτυχε ο Οκαζάκι.
Η σύνθεση της Ιαπωνίας κόντρα στο Ιράκ: Καγουασίμα, Κόνο, Ινόχα (94' Τακαχάσι), Ναγκαμότο, Σακάι, Έντο, Χοσογκάι, Οζακάκι, Κιγιοτάκε (67' Νακαμούρα), Χάβενααρ (Μαέντα), Καγκάουα.

Η Ελλάδα έχει ανταγωνιστεί κόντρα στην Ιαπωνία το 2005 για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ηττηθεί με 1-0.

Video από τελευταίο αγώνα:



24 Ιουνίου 2014: Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού (23:00, Φορταλέσα)

Estadio Castelao - Fortaleza






Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού

Η Ακτή Ελεφαντοστού στον δρόμο της Εθνική μας ομάδας στο τρίτο Μουντιάλ των «ελεφάντων».

Πως προκρίθηκε: Η Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε 8 παιχνίδια και κατάφερε να προκριθεί αήττητη στα προκριματικά. Αντιμετώπισε Μαρόκο, Τανζανία και Γκάμπια και σημειώνοντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Οι 14 βαθμοί με 15 γκολ υπέρ και 5 κατά την έστειλαν πάνω στην Σενεγάλη. Νίκη στην χώρα της με 3-1 και ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) της έδωσαν το δικαίωμα πρόκρισης με το απαραίτητο λούστρο καθώς αγνόησε το χρώμα της ήττας σε όλη την διαδικασία.

Παρουσίες σε Μουντιάλ και υψηλότερη διάκριση: Αυτή είναι η τρίτη παρουσία της Ακτής σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Παρθενική εμφάνιση στην Γερμανία (2006) τερματίζοντας τρίτη στον όμιλο πίσω από Αργεντινή και Ολλανδία αφήνοντας τελευταία την Σερβία. Νίκησαν μόνο τους Σέρβους στο τελευταίο παιχνίδι σημειώνοντας σε ουσιαστικά αδιάφορο ματς την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση. Για δεύτερη διαδοχική φορά προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (2010) καταλαμβάνοντας και πάλι την 3η θέση του ομίλου της πίσω από Βραζιλία και Πορτογαλία, αφήνοντας τέταρτη την Βόρεια Κορέα. Η ισοπαλία (0-0) με τους Πορτογάλους και η νίκη (3-0) με τους Κορεάτες βελτίωσαν μεν τις επιδόσεις της αφρικανικής χώρας αλλά και πάλι η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών δεν της έδωσαν το δικαίωμα να πανηγυρίσει πρόκριση.

Παγκόσμιο Ranking: Βρίσκεται στην 17η θέση του κόσμου με 918 βαθμούς

Προπονητής: Ο Σαμπρί Λαμουσί ηγείται της προσπάθειας μίας πολλά υποσχόμενης ποδοσφαιρικά χώρας. Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1971 στη Λιόν έκανε καριέρα ως μέσος σε Οσέρ, Μονακό, Πάρμα, Ίντερ, Τζένοα, Μαρσέιγ ενώ έκλεισε τον ποδοσφαιρικό του κύκλο στην Αφρική. Ήταν 12 φορές διεθνής με τους «τρικολόρ» ενώ σκόραρε ένα γκολ. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι η πρώτη του απόπειρα σε πάγκο.

Αστέρι: Ποιος άλλος; Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η εμβληματική του φιγούρα επισκιάζει τα πάντα σε ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο στην χώρα του. Στην τελευταία του μεγάλη διοργάνωση θέλει να αποχαιρετήσει την Εθνική και ίσως το ποδόσφαιρο με ένα μεγάλο επίτευγμα. Την πρόκριση ό την φάση των ομίλων.

Τι θα πρέπει να προσέξει η Ελλάδα: Στηρίζουν πολλά στη φυσική κατάσταση οι Αφρικανοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει άλματα προόδου στο κομμάτι τεχνική. Δεν είναι και κάνα μυστικό αυτό. Η δύναμη επίσης χαρακτηρίζει το παιχνίδι τους. Αναμφίβολα πηγαίνουμε για physical game και με δεδομένο ότι τους αντιμετωπίζουμε την τελευταία αγωνιστική ίσως να κρίνονται πολλά. Ξέχωρα από αυτό η Ακτή είναι γεμάτη από ποδοσφαιριστές που βγάζουν το ψωμί τους σε κορυφαία κλαμπ της δικής μας Ηπείρου, συνεπώς έχουν γνώση των Ευρωπαϊκών δεδομένων.

Πως έπαιξε στον τελευταίο αγώνα: Εναντίον της Σενεγάλης στην ισοπαλία που φράγισε την πρόκρισης η ενδεκάδα ήταν: Μπάρι, Κόλο Τουρέ, Μπαμπά, Οριέ, Ρομαρίκ, Ζοκορά, Γιάγια Τουρέ, Γκόσο, Ντρογκμπά, Καλού, Ζερβίνιο.

Video από τελευταίο αγώνα:




Οι όμιλοι έτσι όπως διαμορφώθηκαν από τη σημερινή κλήρωση στη Μπαΐα:

1ος όμιλος: Βραζιλία, Καμερούν, Μεξικό, Κροατία
2ος όμιλος: Ισπανία, Χιλή, Αυστραλία, Ολλανδία
3ος όμιλος: Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία, Ελλάδα
4ος όμιλος: Ουρουγουάη, Ιταλία, Κόστα Ρίκα, Αγγλία
5ος όμιλος: Ελβετία, Ισημερινός, Ονδούρα, Γαλλία
6ος όμιλος: Αργεντινή, Νιγηρία, Ιράν, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
7ος όμιλος: Γερμανία, Γκάνα, ΗΠΑ, Πορτογαλία
8ος όμιλος: Βέλγιο, Αλγερία, Νότια Κορέα, Ρωσία

Το πλήρες πρόγραμμα της φάσης των ομίλων

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου θα ανοίξει η «αυλαία» του παγκοσμίου κυπέλλου με τον αγώνα της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας κόντρα στην Κροατία (23:00 ώρα Ελλάδας).

Το πλήρες πρόγραμμα (ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 12/6

23:00 Βραζιλία-Κροατία

Παρασκευή 13/6

19:00 Μεξικό-Καμερούν

22:00 Ισπανία-Ολλανδία

01:00 Χιλή-Αυστραλία

Σάββατο 14/6

19:00 Κολομβία-Ελλάδα

22:00 Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα

01:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία

04:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 15/6

19:00 Ελβετία-Ισημερινός

22:00 Ολλανδία-Γαλλία

01:00 Αργεντινή-Βοσνία

Δευτέρα 16/6

19:00 Γερμανία-Πορτογαλία

22:00 Ιράν-Νιγηρία

01:00 Γκάνα-ΗΠΑ

Τρίτη 17/6

19:00 Βέλγιο-Αλγερία

22:00 Βραζιλία-Μεξικό

01:00 Κορέα-Ρωσία

Τετάρτη 18/6

19:00 Αυστραλία-Ολλανδία

22:00 Καμερούν-Κροατία

01:00 Ισπανία-Χιλή

Πέμπτη 19/6

19:00 Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού

22:00 Ουρουγουάη-Αγγλία

01:00 Ιαπωνία-Ελλάδα

Παρασκευή 20/6

19:00 Ιταλία-Κόστα Ρίκα

22:00 Ελβετία-Γαλλία

01:00 Ολλανδία-Ισημερινός

Σάββατο 21/6

19:00 Αργεντινή-Ιράν

22:00 Γερμανία-Γκάνα

01:00 Νιγηρία-Βοσνία

Κυριακή 22/6

19:00 Κορέα-Αλγερία

22:00 ΗΠΑ-Πορτογαλία

01:00 Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 23/6

19:00 Αυστραλία-Ισπανία

19:00 Ολλανδία-Χιλή

23:00 Καμερούν-Βραζιλία

23:00 Κροατία-Μεξικό

Τρίτη 24/6

19:00 Κόστα Ρίκα-Αγγλία

19:00 Ιταλία-Ουρουγουάη

23:00 Ιαπωνία-Κολομβία

23:00 Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Τετάρτη 25/6

19:00 Νιγηρία-Αργεντινή

19:00 Βοσνία-Ιράν

23:00 Ολλανδία-Ελβετία

23:00 Ισημερινός-Γαλλία

Πέμπτη 26/6

19:00 Πορτογαλία-Γκάνα

19:00 ΗΠΑ-Γερμανία

23:00 Αλγερία-Ρωσία

23:00 Κορέα-Βέλγιο