09 Δεκεμβρίου 2013

Έσκισε το καλσόν του πάλι ο Ερντογάν: "Θράκη για εμάς είναι και η Θεσσαλονίκη!"

Δεν λέει να σταματήσει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μετά τα όσα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος», σειρά πήρε η... Θράκη.

Σε δηλώσεις του από την πόλη Κεσάνη κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έπειτα από τριήμερη περιοδεία του στην περιοχή, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι για την κυβέρνησή του, η Θράκη «κατέχει μια ξεχωριστή σημασία».

«Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και συμπεριέλαβε σχεδόν... όλα τα Βαλκάνια στις περιοχές που απαρίθμησε, αναφέροντας μέχρι και τη Θεσσαλονίκη:

«Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή, είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (σ.σ. Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren ( σ.σ. Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο».

Συνεχίζοντας σημείωσε:

«Η Θράκη είναι η ζωντανή ιστορία μας. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ' αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».