30 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο από την επίθεση στο Χαλάνδρι έχει η ΕΛ.ΑΣ - Βλήμα στο δωμάτιο της κόρης του πρέσβη!

- Όλη η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη έχει καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας της σκοπιάς
- Ο 25χρονος φρουρός αντιλήφθηκε τους δράστες μετά τους πρώτους πυροβολισμούς
- Εντολή του κέντρο να μείνει καλυμμένος για να μην τον χτυπήσουν
- Δυο άνδρες με δυο καλάσνικοφ γάζωσαν την πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι
- "Καθαρά" τα όπλα της επίθεσης
- Περιπολικό ίσως είχε εντοπίσει μια από τις δυο μηχανές στο Μαρούσι αλλά δεν κατάφερε να την καταδιώξει

Λεπτό προς λεπτό έχει καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας της σκοπιάς η επίθεση στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι κινήσεις των τεσσάρων δραστών, που έφτασαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52 προερχόμενοι από την οδό Χίου με δυο μοτοσικλέτες, έχουν καταγραφεί στιγμή προς στιγμή και βρίσκονται ήδη στα χέρια των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, που έχουν από την πρώτη στιγμή αναλάβει τις έρευνες.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως από το βίντεο της κάμερας ασφαλείας φαίνεται καθαρά πως έχουν χρησιμοποιηθεί δυο Καλάσνικοφ. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα και από τις αναλύσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι πυροβολισμοί προήλθαν από δυο Καλάσνικοφ, το καθένα από τα οποία «άδειασε» στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη έναν γεμιστήρα με 30 φυσίγγια.


Έχουν βρεθεί 15 σημάδια από πυροβολισμούς στην εξώπορτα ακόμη και στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Ένα βλήμα βρέθηκε στο δωμάτιο της κόρης του Γερμανού πρέσβη, ενώ ένα άλλο στον τέταρτο όροφο διπλανής πολυκατοικίας!

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες full face. Βρέθηκαν απέναντι από το σπίτι του Βόλφγκανγκ Ντολτ μέσω της πυλωτής απέναντι πολυκατοικίας κι από εκεί άρχισαν να πυροβολούν.


Ο βαλλιστικός έλεγχος τους 60 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο έδειξε πως τα όπλα της επίθεσης είναι «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κανένα παλαιότερο τρομοκρατικό χτύπημα.


Η κατάθεση του ειδικού φρουρού

Ο 25χρονος ειδικός φρουρός που βρισκόταν στη σκοπιά έξω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη είναι ακόμη ένας μάρτυρας για τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι.

Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε στους δράστες όταν άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Αμέσως, ειδοποίησε το κέντρο κι από εκεί πήρε εντολή να μείνει καλυμμένος, αφού η σκοπιά είναι αλεξίσφαιρη.

Και η δική του μαρτυρία θα ρίξει φώς στην υπόθεση.




Η μοτοσικλέτα μυστήριο

Δεν αποκλείεται μια από τις μοτοσικλέτες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση να είχε εντοπιστεί από περιπολικό στο Μαρούσι.

Λίγη ώρα πριν την επίθεση στο Χαλάνδρι, υπάρχει αναφορά από περιπολικό πως εντόπισε μια μοτοσικλέτα που έκρινε ύποπτη στο Μαρούσι. Σε αυτή επέβαιναν δυο άτομα.


Η μοτοσικλέτα προσπέρασε το περιπολικό, το οποίο προσπάθησε να την καταδιώξει αλλά ο οδηγός της ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να ξεφύγει.
Από το video προκύπτει πως η μοτοσικλέτα μοιάζει με εκείνη της επίθεσης και δεν αποκλείεται να πρόκειται για την ίδια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

newsit.gr