30 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κ. Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

"Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα", δήλωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Επίσης, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως με τον Γερμανό ομόλογό του είχε και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση της επίθεσης, καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Οι δύο άνδρες, κανόνισαν να έχουν συνάντηση στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας.