10 Δεκεμβρίου 2013

Προφυλακιστέοι η σύζυγος και τα παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά την απολογία τους, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του ήδη κρατούμενου και καταδικασθέντος για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, προέδρου του ομίλου επιχειρήσεων ΑΣΠΙΣ.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης και απολογήθηκαν στον πρόεδρο πρωτοδικών- ανακριτή κατά της Διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα.

Σειρά να απολογηθεί για την υπόθεση της απάτης της Ασπίδος σε βάρος του επενδυτικού κοινού παίρνει ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρά κακουργήματα, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν αδικήματα όπως απάτη, υπεξαίρεση και απιστία. Το ύψος της ζημίας για τους χαμένους επενδυτές ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, απολογούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται αντιτείνοντας η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη ότι είχαν τυπικό ρόλο στο συμβούλιο, ενώ ο γιος του είπε ότι δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Μίνα Μουστάκα
ΤΑ ΝΕΑ