10 Δεκεμβρίου 2013

Απίστευτο! Άγριο κράξιμο του ΥΠΕΞ στον Ερντογάν!!! Παραλίγο να κηρύξουν τον πόλεμο στην Τουρκία! Μην είστε τόσο σκληροί ρε Μπένυ

[Χθες γράψαμε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν οτι Θράκη είναι και η Θεσσαλονίκη, είναι για γέλια. Σε τέτοιες παπαριές απαντάς ή με γέλια ή ανάλογα... πάντως όχι με την "τήρηση του διεθνούς δικαίου" που αποδεδειγμένα οι τούρκοι γράφουν στα παπάρια τους]

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κεσσάνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

«Οι ιστορικές και γεωγραφικές αναφορές, ιδίως σε μια περιοχή με έντονη ιστορική φόρτιση, όπως τα Βαλκάνια, πρέπει να γίνονται πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα πλέον το μόνο κριτήριο είναι η τήρηση του διεθνούς δικαίου και άρα των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες βασίζονται στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών της περιοχής.

Για την Ελλάδα -που θα μπορούσε, προφανώς, να κάνει πάρα πολλές ιστορικές αναφορές- αυτή είναι μια θεμελιώδης, αυτονόητη και απαράβατη θέση».