01 Δεκεμβρίου 2013

Πάλι σκνίπα ο μπάρμπα Γιάννης: Γιατί να αναλάβουμε την προεδρία της Ε.Ε., έχουμε τίποτα να προτείνουμε;

Την αντίθεσή του στην ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα διατύπωσε την Κυριακή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στις εκδηλώσεις της «κίνησης των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, στο δημαρχείο της πόλης.

«Δεν μπορούμε να την κάνουμε, όταν παίζεις χαρτιά έχει και πάσο», σχολίασε ο κ. Μπουτάρης. «Τι θα προτείνουμε; Ποια θα είναι η κεντρική ιδέα; Το μεταναστευτικό; Που είμαστε πρώτοι, στην πολιτική ανευθυνότητα;», διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το γερμανικό κράτος σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι «και οι Γερμανοί έχουν σηκώσει τα χέρια με το ελληνικό κράτος».

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας απέφυγε να χαρακτηρίσει τον απεσταλμένο της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, λέγοντας: «Εγώ είμαι σε αυτή την πρωτοβουλία για την ελληνογερμανική φιλία με τους δημάρχους και με αυτόν ‘να μην τον πω τώρα’ τον Φούχτελ».

Το βράδυ της Δευτέρας οι «58» προγραμματίζουν συγκέντρωση στο θέατρο Ακροπόλ στην Αθήνα, με βασικούς ομιλητές τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινό και τον ηθοποιό Γιάννη Μπέζο.

Πηγή: http://www.skai.gr